Закарпаття: в гості до служби «101» завітали школярі

Закарпаття: в гості до служби «101» завітали школярі

08.05.14 11:38 0 626
7 травня, учні ЗОШ № 5, що в обласному центрі, змогли відчути себе справжніми рятувальниками, адже майже весь день першокласники провели в пожежно-рятувальних підрозділах.

Спочатку на школярів чекали вогнеборці 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Тут рятувальники ознайомили дітей з основами безпечної життєдіяльності та нагадали про правила поведінки у різного роду надзвичайних ситуаціях. Далі бійці ДСНС продемонстрували першачкам на що здатна пожежна техніка та спорядження. Особливу радість у дітей, як і завжди, викликала можливість побути хоч на хвилинку справжнім пожежним-рятувальником. Усі бажаючі мали змогу потримати пожежний ствол та «приборкати» умовне загорання.

Наступним у списку відвідування став Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення. Тут, майстер клас для дітей провели рятувальники кінологічного відділення та їх чотирилапі вихованці. Лабрадор за кличкою «Бакс» показав як відшукують людей у горах під час сходження лавини або завалів. А далі екскурсія продовжилась відвідинами парку рятувальної та інженерної техніки, що використовується професіоналами для ліквідації надзвичайних ситуацій.

Аби закріпити у дітей нові знання, отримані під час екскурсії, наостанок кожен школяр одержав диск з відеоматеріалами попереджувального характеру.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: В Луцьку у травні ...

КОМЕНТАРІ