Закарпаття: на Перечинщині горе-мати "виховувала" сина стусанами та лайкою

Закарпаття: на Перечинщині горе-мати "виховувала" сина стусанами та лайкою

08.05.14 08:01 0 792
За рішенням відповідних органів дитину від жінки вилучено, вирішується питання про притягнення даної особи до відповідальності.

«На вулиці п′яна мати б'є свою маленьку дитину», - з такими словами до Перечинського райвідділу міліції по телефону звернулася невідома жінка, яка, очевидно, не могла з байдужістю спостерігати за тим, що відбувалося на вулиці поряд з її будинком.

Жінка просила правоохоронців приїхати, бо люди самотужки не можуть заспокоїти горе-матір, яка лупцює свого півторарічного сина. Дитина, можливо, голодна, можливо, хоче спати і, звісно, плаче.

Мати, у якої це вже друга дитина, свариться з перехожими, аби не втручалися в її особисті справи і втихомирює дитину, як уміє. А уміє не інакше, як рукоприкладством…

Зі слів сусідів, ця жінка часто приходить в будинок, де винаймає кімнатку, напідпитку. Малу дитину всюди бере з собою, адже у райцентрі вона живе одна. Рідні тут не має, бо не місцева. Дитина ж повсякчас потребує уваги та турботи. Очевидно, не завжди готова матір залишити чарку і приділити час малому сину. Тому замість маминої ласки та турботи дитині дістаються стусани та лайка.

Та цього разу людська небайдужість завадила молодій жінці знущатися над малечею. Міліціонери одразу виїхали на місце події. В короткий час рішенням відповідних органів дитину у горе-матері було вилучено. Тепер вирішується питання про притягнення даної особи до відповідальності.

- За невиконання або неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей батьки можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», чи кримінальної (ст.166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування»), - зазначає начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ