Хмельниччина: введено в дію план територіальної оборони області

Хмельниччина: введено в дію план територіальної оборони області

08.05.14 12:36 0 702
Аби посилити безпеку життєдіяльності населення, зокрема стратегічно важливих, техногенно-небезпечних, військових об’єктів, об’єктів з масовим перебуванням людей та державних установ введено в дію план територіальної оборони області. При облдержадміністрації створено штаб територіальної оборони, до складу якого увійшли представники усіх правоохоронних структур. Вони цілодобово несуть службу у стінах ОДА Про це йшлося на нараді голови облдержадміністрації Леоніда Пруса з керівниками правоохоронних органів, військовими та представниками громадськості.

«Керівництво держави і області заявляє, що не буде відступати перед терористичною загрозою та надалі вживатиме заходів щодо захисту життя і здоров’я наших громадян», - сказав Леонід Прус. Він підкреслив, що у зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в державі, останніми подіями на сході та півдні, де вже пролилася кров, наближенням 9 травня та Виборів Президента, в області напрацьовано першочергові заходи, які повинні бути проведені заради безпеки жителів краю.

«Зі сторони нашої північно-східної сусідки, окрім концентрації величезної кількості військ, буквально не згасає потік гастролерів, бажаючих «допомогти» нашій державі. Обласною державною адміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування, за активної підтримки громадськості вже здійснено низку заходів щодо всебічного сприяння Збройним Сила України, іншим військовим формуванням і правоохоронним органам за рахунок місцевої промислової бази. Але необхідно зробити незрівнянно більше», - наголосив Леонід Прус.

Основними завданнями територіальної оборони області, за словами очільника області, є: охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій; боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та незаконно утвореними антидержавними озброєними формуваннями; забезпечення належного громадського порядку; в разі потреби здійснення евакуаційних заходів; проведення аварійно-рятувальних робіт; забезпечення надійного функціонування органів влади та управління.

Всі державні установи краю працюватимуть в особливому режимі.

У свою чергу в.о. начальника УМВС України у Хмельницькій області Олександр Розізнаний наголосив на тому, що правоохоронні органи мають забезпечити умови для надійного функціонування органів державної влади, безпеку дорожнього руху, охорону транспортних магістралей. Він наголосив на необхідності взаємодії з громадськістю, адже потрібно посилити і зробити більш дієвими спільні патрулі, які забезпечують порядок в усіх населених пунктах.

У ході наради обговорено ряд пропозицій щодо територіальної оборони краю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех представила ...

КОМЕНТАРІ