Леонід Прус: Розвиток та оптимальне функціонування паливно-енергетичного комплексу нашої держави є одним із найголовніших факторів забезпечення життєздатності її економіки

Леонід Прус: Розвиток та оптимальне функціонування паливно-енергетичного комплексу нашої держави є одним із найголовніших факторів забезпечення життєздатності її економіки

08.05.14 13:39 0 657
Під головуванням Леоніда Пруса відбулася нарада з очільниками міст обласного значення, керівниками потужних промислових підприємств, науковцями, представниками житлово-комунального, лісового та мисливського господарств, де обговорили питання енергетичної безпеки.

Нарада, за словами голови облдержадміністрації, викликана економічною та політичною ситуацією у нашій країні. «Всі ми відчуваємо, які непрості стосунки складаються з нашим найближчим сусідом. Росія використовує потужний енергетичний шантаж, щоб змусити Україну змінити політичний курс. Україна є енергодифіцитною державою, яка на лише наполовину задовольняє потребу в паливі та електроенергії, що є негативним чинником впливу її на власну енергетичну безпеку. Зниження рівня енергетичної залежності залежить в першу чергу від заходів щодо зменшення частки загального імпорту паливно-енергетичних ресурсів, яке повинно здійснюватись за рахунок збільшення власного виробництва та підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів», - підкреслив на початку наради Леонід Прус. Він наголосив на тому, що потрібно шукати шляхи оптимізації енергоспоживання та зниження собівартості паливної енергії, застосовуючи сучасні технології та альтернативні джерела енергії в тому числі технологію водовугільного палива на підприємствах комунальної теплоенергетики та промисловості. Також необхідно вивчити питання технологічного переоснащення підприємств комунальної теплоенергетики для того, щоб забезпечити оптимальну подачу такого палива та утилізувати продукти горіння.

«Розвиток та оптимальне функціонування паливно-енергетичного комплексу нашої держави є одним із найголовніших факторів забезпечення життєздатності її економіки, задоволення соціальних потреб населення. Перед Україною постало стратегічне завдання – це формування власної енергетичної безпеки шляхом ухвалення комплексу рішень, які дозволяють у стислі строки убезпечити державу від очевидних загроз», - сказав Леонід Прус.

У ході наради присутні висловили своє бачення ситуації, окреслили плани цьому напрямку. Зокрема, Олександр Шпак – генеральний директор ПАТ «Хмельницькобленерго» інформував про технічні можливості широкого застосування електроопалення в області. Про останні розробки Хмельницького національного університету у сфері електроопалення та впровадження пілотних проектів у Старокостянтинівському та Красилівському районах розповів Віталій Любчик – кандидат технічних наук ХНУ. Йшлося також про провадження технології використання водовугільного палива на підприємствах комунальної теплоенергетики та перспективи застосування біогазових установок.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ