Жителі Хмельницької області здали до міліції 228 одиниць нелегальної зброї

Жителі Хмельницької області здали до міліції 228 одиниць нелегальної зброї

08.05.14 14:51 0 650
Заходи проходили в рамках місячника добровільної здачі зброї, під час якого особа, яка добровільно здала нелегальну зброю, звільняється від кримінальної відповідальності.

Протягом квітня на всій території нашої держави і Хмельницької області зокрема проходив місячник добровільної здачі зброї, тож усі подоляни мали змогу здати незареєстровану зброю та уникнути відповідальності перед законом. Нагадаємо, що згідно ст. 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Разом з тим, пунктом 3 вказаної статті особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Загалом за місяць до дозвільної системи міськрайвідділів області громадяни здали 228 одиниць зброї, серед якої нарізної армійських зразків — 5, гладкоствольної мисливської — 89, нарізної мисливської — 35, холодної — 44, саморобної — 4, газової — 47 та 4 пристрої для відстрілу гумових куль. Також здали подоляни 322 набої, 3 снаряди та 1 міну.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 7 травня 2014 року ...

КОМЕНТАРІ