У День Матері на Львівщині відбудеться проща до Грушева

У День Матері на Львівщині відбудеться проща до Грушева

08.05.14 14:08 0 701
11 травня, у День Матері, під егідою Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ відбудеться традиційна загальноєпархіяльна піша проща до с.Г рушів Дрогобицького району, де є чудотворна ікона Богоматері, яку у 1806 р. намалював іконописець Степан Чаповський.

Чудотворна ікона Грушівської Матері Божої перебуває у дерев’яній церкві Пресвятої Трійці, де є також криниця з цілющою водою.

Про це повідомив кореспондент з посилання на Кафедральний Собор Пресвятої Трійці.

У Грушеві відбудеться архиєрейська Божественна Літургія. Прочани молитимуться за цілісніть України, проситимуть у Богородиці захисту нашої держави від ворогів, щасливого сьогодення і майбуття для її народу.

Нагадаємо, що Грушів став місцем постійного паломництва прочан з усього світу відтоді, коли 26 квітня 1987 року у Грушеві відбулася подія, яка сколихнула тодішній Радянський Союз. 12-річній дівчинці Марії Кізин на балконі невеличкої церкви з’явилася Божа Мати. Подія набула розголосу. До Грушева почали сходитись люди як із Західної і Східної України, так із-за її меж – з Кавказу, Росії, Середньої Азії і навіть з далекого Сибіру. У червні 1987 року коротко про події в Грушеві подало інформацію навіть Центральне телебачення Радянського Союзу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпаття: з ювілеєм!

КОМЕНТАРІ