Штаб Національного опору радить громадянам, як уникнути провокацій на Львівщині

Штаб Національного опору радить громадянам, як уникнути провокацій на Львівщині

08.05.14 12:52 0 633
Фахівці штабу Національного Руху Опору, через високу ймовірність провокацій на 8 та 9 травня, розробили низку рекомендацій громадянам як поводити себе із підготовленими провокаторами і допомогти попередити ці провокації, що можуть перерости у конфлікт.

Про це йдеться у зверненні Львівського обласного штабу Національного руху опору.

Подаємо текст звернення:

«Шановні львів’яни та мешканці Львівської області!

У зв’язку з ескалацією конфлікту на Сході, Півдні України та військовими діями, що призводять до загибелі патріотів – захисників Батьківщини, існує висока ймовірність вчинення провокацій у Львові та Львівській області. у ЗМІ є чимало повідомлень про можливі спроби дестабілізувати ситуацію в регіоні. Представники громадського об’єднання «Національний Руху Опору» також передали в правоохоронні органи зведену інформацію про перебування у Львові підозрілих осіб, які можуть готувати провокації. Стало відомо, що дії на дестабілізацію можливі 8 та 9 травня в рамках днів вшанування пам’яті загиблих під час ІІ Світової війни.

Беручи до уваги, що план агресора з дестабілізації ситуації в Україні вже поширився зі Сходу на Південь, ми, галичани, повинні зробити усе можливе для запобігання втіленню цих планів на території Західної України.

Досвідчені фахівці штабу Національного Руху Опору розробили низку рекомендацій громадянам як поводити себе із підготовленими провокаторами і допомогти попередити ці провокації, що можуть перерости у конфлікт:

1. Звертати увагу на людей специфічної зовнішності та незвичної поведінки (неохайна зовнішність, затуманений погляд, алкогольне/ наркотичне сп’яніння, поведінка відрізняється агресивністю та неадекватністю, ігнорують загальноприйняті правила суспільної поведінки). Зазвичай такі люди не ходять поодинці, а групами по 3-5 осіб;

2. Якщо Ви помітили таких підозрілих осіб – запам’ятайте їхній зовнішній вигляд та характерні ознаки;

3. Якщо група підозрілих осіб пересувається на автомобілі – запам’ятайте номерні знаки автівки/автівок;

4. Якщо Ви таки вирішили взяти участь у масових заходах в ці дні: не піддавайтесь на будь-які словесні провокації, уникайте словесної суперечки та зберігайте спокій. Найбільш ймовірно, що ці люди будуть вигукувати антипатріотичні гасла, образливі або лайливі слова, використовувати атрибутику з провокаційним змістом (прапори інших держав або певні елементи символіки), щоб викликати агресію у патріотично налаштованих людей;

5. Якщо Ви побачили групу підозрілих осіб та стали свідком розгортання конфлікту – повідомте про це у правоохоронні органи;

6. За можливості простежте, куди прямують підозрілі люди. І також повідомте про це правоохоронців.

Ще раз наголошуємо, зазвичай для провокацій готують людей неадекватних із розладами чи порушеннями психіки, або осіб які перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Дискутувати з цими людьми недоцільно, краще не реагувати на їхні провокації, а за захистом звернутись до працівників міліції.

Нагадуємо, що задля безпеки 8 та 9 травня в місті та області скасовані офіційні заходи з вшанування пам’яті загиблих під час ІІ Світової війни. Просимо Вас також уникати участі з будь-яких масових заходах, навіть у невеличких подіях. Зберегти мир та спокій в нашому регіоні – наше головне завдання на найближчий час і це залежить від кожного з нас».

Довідка.

Телефон оперативного штабу ГУ МВСУ у Львівській області – (032) 258 62 48 або короткий номер – 102.

Телефон довіри СБУ у Львівській області – (032) 289 66 22

Телефон Штабу Національного Рух Опору у Львівській області – (032) 260 24 90

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через напад на Україну в ...
Наступна новина: 7 травня 2014 року – ...

КОМЕНТАРІ