Наступних вихідних відбудеться молодіжна проща «Львів-Унів»

Наступних вихідних відбудеться молодіжна проща «Львів-Унів»

08.05.14 14:22 0 592
16-18 травня пройде ХХІ Міжнародна молодіжна піша проща зі Львова до Унева. Паломники подолають десятки кілометрів до Унівської лаври, де відбудуться нічні чування.

Про це 7 травня, на прес-конференції повідомив голова оргкомітету прощі Богдан Манько.

Проща розпочнеться у Львові літургією у храмі святого архистратига Михаїла о 7.00. звідти прочани о 8.30 відправляться у дорогу. Вони ітимуть через с. Миклашів, с. Нижня Біла, с. Заставне, м. Глиняни, с. Якторів. У Глинянах люди зупиняться на ночівлю.

17 травня паломники дійдуть до Унева на нічні чування. У неділю відбудеться архієрейська літургія з повним відпустом.

«Нічні чування – це особливі відчуття, коли люди єднаються у молитві. Це фантастичний час, коли усі ходять вночі зі свічками навколо Унівської лаври і піднімаються на Чернечу гору. Цей вогняний потік дарує незабутнє враження», – розповіла голова ЛО ТУСК «Обнова», яка також займається організацією прощі, Наталія Козопас.

Богдан Манько зазначив, що проща складається з кількох десятків груп, кожною з яких керує аніматор. Також є технічна група, яка відповідає за поселення людей, харчування. Про безпеку і здоров’я прочан дбатиме велогрупа, медики та міліція.

Кожен повинен взяти із собою усе необхідне. Зокрема, намет, спальник, зручне взуття, дощовик, теплий одяг. Богдан Манько додав, що прочан супроводжуватиме автомобіль, який везтиме речі.

Люди, які захочуть доєднатися пізніше, зможуть приїхати в Унів автобусами, що вирушатимуть зі Львова 17 і 18 травня. Контактний телефон: 097 47 32 782 – Тарас. Крім того, будуть організовані автобуси, які доправлятимуть людей назад. На них можна буде записатися під час прощі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ