Мустафа Джемілєв планує звертатися до Євросуду через заборону в’їжджати до Криму

Мустафа Джемілєв планує звертатися до Євросуду через заборону в’їжджати до Криму

08.05.14 09:15 0 618
Національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв, якого в минулі вихідні не пустили на територію півострова, планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

Про це він повідомив Крим.Реалии.

За його словами, зараз обговорюється питання про створення окремої структури при Генеральній прокуратурі України, яка займатиметься питаннями Криму і протиправними діями з боку самопроголошеної кримської влади.

«Дії самопроголошеної влади Криму незаконні і вони підпадають під кримінальний кодекс. Ми будемо приймати рішення і звертатися до Європейського суду з прав людини. Я впевнений, що цей процес буде виграний, бо юрисдикцію Росії ніхто не визнавав і не збираються визнавати», – сказав Джемілєв.

3 травня Джемілєва не пустили до Криму. Його співвітчизники деякий час блокували трасу біля Сімферополя, Бахчисарая, в Старому Криму, Євпаторії та в селищі Жовтневе Червоногвардійського району.

Пізніше «прокурор» Криму Наталія Поклонська зачитала голові Меджлісу Рефату Чубарову попередження про «недопущені ведення екстремістської діяльності «і заявила, що в разі непокори, Меджліс буде ліквідований і його діяльність заборонена».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ