Команда «Рятувальний патруль» - переможець обласного етапу 20-го Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

Команда «Рятувальний патруль» - переможець обласного етапу 20-го Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

08.05.14 15:57 0 697
7 травня найкращі команди Дружин юних пожежних Прикарпаття – переможці зональних етапів Фестивалю - з’їхалися до обла­сного центру, щоб позмагатися за пра­во представляти Івано-Франків­щину на всеукраїнському рівні.

Ро­з­почалося свято з урочистого ві­д­­­к­ри­ття, на якому з вітальним словом виступили на­ча­льник Управлін­ня ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чер­не­цький, голова Іва­но-Франківської обласної організа­ції Добровільного пожежного това­ри­ства України Ми­хайло Андрій­ків та члени журі.

Керівник обласного рятувального відомства Во­­лодимир Чернецький підкреслив важливість даного заходу, адже саме у такій пізнавальні ігровій формі найкраще засвоюються такі потрібні знання з безпеки життєдіяльності, а також поба­жав школярам спортивного азарту під час змагань і успіхів у нелегкій бо­ро­­­тьбі за звання кращого. В свою чергу, зі словами найкращих побажань до юних рятувальників звер­ну­вся Михайло Ан­д­рійків.

У залі панувала святкова атмосфера, піді­гріта духом азарту, адже учасники команд старанно готувалися до цього етапу впродовж всього року і мали ба­жа­ння якнайкраще продемонстру­ва­­ти свої знання та вміння. Уже тради­ційні для заходу конкурси «Ві­зи­тка» та «Домашнє завдання» цього разу були насичені цікавими номерами і несподіваними пісенними та танцювальними постановками. Тож у підсумку і глядачам, і журі було не­­легко визначити переможців.

В рамках фестивалю було про­ве­дено і конкурс на кращий тематичний соціальний плакат. Як відзначили члени журі, кожна команда творчо підійшла до вирішення завдання та оригіна­льно розкрила тема­тику безпеки життєдіяльності.

Справжнім випробуванням для юних рятувальників стали спор­тивні зма­гання, під час яких діти пови­нні бу­ли вміло користуватися ря­ту­ва­льним спо­рядженням, відрізняти отру­йні гри­би від їстівних, швидко відповідати на запи­тання з основ медицини, за­в’я­зувати спеціальні ву­зли різними спо­собами та умовно рятувати потерпілого на воді за допомогою кінця Олександрова. Виконання даних вправ вимагало від юних рятувальників не­а­би­якої згуртованості та хорошої фі­зичної пі­дготовки.

Загалом яскраве відчуття свята, бажання пе­ремогти, ви­сокий рі­вень підготовки – все вражало і створювало особливу атмос­фе­ру, розкривало в уча­сників нові грані тала­н­тів та само­реалізації, надихало на демонструва­ння всього найкращого, чого вони на­вчилися у процесі підготовки до зма­гань.

За підсумками – переможцем обласного етапу 20-го Всеукраїнського фестива­лю Дружин юних пожежних стала команда «Рятувальний патруль» Рогатинської спеціалізованої загальноосвітньої школи. Також призерами Фестивалю стали команди «Імпульс» Тлумацької загальноосвітньої школи та «Оберіг» Гвіздецької загальноосвітньої школи Коломийського району, які посіли відповідно друге та третє місця.

Перемо­жці та призери обласного етапу Фестивалю отримали від організаторів грамоти та цінні подарунки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ