В Івано-Франківській області з рятувальниками обласного центру проведено заняття в системі службової підготовки

В Івано-Франківській області з рятувальниками обласного центру проведено заняття в системі службової підготовки

08.05.14 15:00 0 651
Найбільша кількість пожеж, котрі реєструються на Прикарпатті, припадає саме на обласний центр. Щодня рятувальники міста Івано-Франківська здійснюють по кілька виїздів на гасіння різного роду пожеж та загорань.

За статистикою, кожну восьму пожежу рятувальникам доводиться гасити в складі ланок газодимозахисної служби.

Щомісяця із газодимозахисниками проводяться теоретичні і практичні заняття.

Саме під час занять в системі службової підготовки рятувальники поглиблюють спеціальні знання і набувають практичних навичок в організації гасіння пожеж, дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Днями такі планові заняття пройшли з черговим караулом державної пожежно-рятувальної частини №1 міста Івано-Франківська.

Перш за все, у навчальному класі керівник навчань пригадав рятувальникам будову апарату захисту органів дихання та зору, обов’язки кожного учасника ланки газодимозахисної служби та правила безпеки праці під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в непридатному для дихання середовищі.

Після теоретичної частини – рятувальники перейшли до практичних навчань.

Вогнеборці здійснили оперативну перевірку апаратів на стиснутому повітрі, долали дистанції у повному бойовому спорядженні, включаючи й апарати захисту органів дихання та зору, а також відпрацювали відповідні вправи на спеціальних тренажерах.

Як свідчить практика, такі навчання дозволяють рятувальникам в реальних умовах діяти чітко і злагоджено, рятуючи майно та людські життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 7 травня 2014 року ...
Наступна новина: Перший заступник голови ...

КОМЕНТАРІ