У Львівській області день мігруючих птахів

У Львівській області день мігруючих птахів

08.05.14 16:39 0 688
Департамент екології та природних ресурсів запрошує взяти участь у відзначення 10-11 травня 2014 року Всесвітнього дня мігруючих птахів (далі ВДМП), який проходитиме під символічним гаслом «Міграційні шляхи: перелітні птахи та туризм». Вибір вищезазначеної теми пов’язаний з тим, що більш як мільярд туристів щороку перетинає міжнародні кордони. Квітуча дика природа – важливий актив туризму, і вражаючі перельоти мігруючих птахів світу – не виняток. Належним чином керована, популярна та пов’язана з птахами діяльність, така як спостереження за ними або їх фотографування, може бути основою для взаємовигідних відносин між людьми та перелітними птахами.

Рекомендуємо організувати заходи спрямовані на відзначення ВДМП. Для сприяння відзначенню ВДМП випущенні інформаційні матеріали, які можна замовити у Секретаріаті AEWA по електронній пошті (contact@worldmigratorybirdday.org). Під час відзначення ВДМП по всьому світі вживають заходів і організовують публічні події щоб святкувати цей день, зокрема, організовують екскурсії з метою спостереження за птахами, публічні обговорення, виставки, презентації, зустрічі та фестивалі, присвячені птахам, інші освітні та публічні події. Департамент висловлює свою підтримку і всебічно готовий сприяти проведенню Всесвітнього дня мігруючих птахів. Детальна інформація про ВДМП міститься на сайті www.worldmigratorybirdday.org.

Довідково:

Міграція, або переліт птахів — щорічне переміщення або переселення птахів на відносно великі відстані, пов’язане із сезонною зміною екологічних або кормових умов або особливостями розмноження з території гніздування до території зимівлі і назад, одна з форм міграції тварин. Міграція — пристосування до сезонних змін клімату та залежних від них факторів (наявність доступної корму, відкритої води тощо). Здібності птахів до міграції сприяє їхня висока мобільність завдяки здатності до польоту, недоступна більшості інших видів наземних тварин.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова пообіцяв ...
Наступна новина: Олег Сиротюк закликав ...

КОМЕНТАРІ