У Рівненській області чиновники міської влади та державного контролю не вживають заходів до збереження водойм обласного центру

У Рівненській області чиновники міської влади та державного контролю не вживають заходів до збереження водойм обласного центру

08.05.14 12:22 0 637
Прокурорською перевіркою встановлено, що посадові особи Рівненської міської ради та Державної екологічної інспекції у області не виконують обов’язки, покладені на них екологічним законодавством в частині контролю за використанням і збереженням водних об’єктів.

Внаслідок бездіяльності станом на знаходяться в незадовільному екологічному стані та потребують очищення водойми м.Рівне, зокрема річка Устя.

Органи прокуратури Рівненської області неодноразово звертали увагу фахівців Держекоінспекції в області та місцевої влади на необхідність вжиття заходів до покращання екологічного стану водойм, зокрема виявлення та припинення несанкціонованих скидів у р.Устю та озеро Басівкутське. Проте, ці проблеми до цього часу залишаються не вирішеними.

Лише за прокурорського втручання у травні цього року Державною екологічною інспекцією у області відібрано проби із виявленого несанкціонованого витоку в р.Устя, зобов’язано міську раду встановити власника цієї мережі та припинити скид.

З метою усунення порушень вимог водного законодавства Рівненському міському голові і начальнику Державної екологічної інспекції у області внесено документи прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч заплановано ...
Наступна новина: В Луцьку проведено виплату ...

КОМЕНТАРІ