Міський голова пообіцяв купити на 40 тисяч ліжок для нового відділення Рівненського пологового будинку

Міський голова пообіцяв купити на 40 тисяч ліжок для нового відділення Рівненського пологового будинку

08.05.14 16:38 0 738
Три місяці ремонту, 200 тисяч гривень та 40-ліжкомісць. Така статистика сьогоднішнього відкриття відділення денного стаціонару у Рівненському пологовому будинку. На нього чекали як на дитину - майже 9 місяців.

Ось так виглядало приміщення відкритого нині денного стаціонару на початку вересня минулого року. Тоді лікарі із жіночої консультації на Драгоманова переживали за майбутнє переселення. Втім зараз кажуть марно. Бо тут їм тепер добре та зручно.

Колишня стерилізаційна перетворилася нині на відділення денного стаціонару. Тут є оглядова, 20 ліжок, туалетна кімната та кімната для медперсоналу. Усе охайне. Втім європейський присмак ремонту порушують старі радянські панцирні ліжка. Міський голова Володимир Хомко обіцяє дати грошей, щоб покласти рівненських жінок на нові.

Користуючись моментом лікарі попросили голову прикупити ще й апарат для стеження за дитиною під час вагітності. Голова не відмовив. Хоча місто вже виділило 200 тисяч на ремонт цього відділення.

Головний лікар пологового Сергій Сулімовський вважає, відкриття відділення денного стаціонару є вигідним не лише для жінок, які потребують лікування, але й для бюджету міста.

Лікар каже, завдяки тому, що область лідирує за рівнем народжуваності в країні щодня вони приймають до 20 пологів. Тому їх заклад потребує гідної підтримки зі сторони влади. Бо самі жінки вже традиційно і так підтримують медицину своїм материнством та добровільними внесками, від яких пологовому нині дуже важко відмовитися.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ