На Тернопіллі охорона порядку, недопущення правопорушень і провокацій – спільне завдання влади та громади

На Тернопіллі охорона порядку, недопущення правопорушень і провокацій – спільне завдання влади та громади

08.05.14 13:26 0 604
Завдання представників виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів та громадських активістів - вжити всі необхідні заходи, щоб під час вшанування жертв Другої світової війни 8-9 травня не допустити провокативних дій та порушення прав громадян на території Тернопільської області.

Про це повідомив голова Тернопільської облдержадаміністрації Олег Сиротюк на нараді за участю представників підрозділів силових структур краю, керівників райдержадміністрацій та районних рад.

"Для нас важливо відпрацювати всі необхідні механізми взаємодії та ефективної співпраці представників різних структур для належного проведення заходів щодо вшанування жертв Другої світової війни та недопущення будь-яких провокацій та правопорушень на теренах краю, - зазначив Олег Сиротюк. – Ми бачимо, що ситуація на всій території країни є доволі напруженою, можливий будь-який розвиток подій".

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра наголосив, що особливу увагу у ці дні варто звернути на охорону пам’ятників, адже можливі акти вандалізму, паплюження національної символіки.

"На всій території області варто посилити заходи безпеки у місцях, де є пам’ятники, обеліски, - каже Леонід Олексійович. – У цьому плані ми повинні максимально сприяти працівникам правоохоронних органів та залучати якомога більше людей до громадської охорони".

Загалом, як доповіли начальники райвідділів міліції, всі пам’ятники – а їх в області понад півтисячі - в належному стані та під пильним наглядом не тільки правоохоронців,а й активістів Самооборони і інших громадських об’єднань.

У Тернополі посилено охоронятимуть парк Слави та Микулинецьке кладовище. Загалом, за словами начальника обласної міліції Василя Облещука, впродовж 8-9 травня спокій та правопорядок на території області забезпечуватимуть понад 1000 правоохоронців. У посиленому режимі працюватиме СБУ в Тернопільській області.

За підсумками наради, голова Тернопільської ОДА доручив головам райдержадміністрацій на відповідному рівні вшанувати жертв Другої світової війни, провести розширені наради за участю сільських та селищних голів, силових структур у всіх районах, контролювати ситуацію та не допускати порушення прав громадян, актів вандалізму, максимально залучати до роботи депутатів місцевих рад, громадських активістів, представників Штабів національного спротиву, проводити на місцях інформаційну та роз’яснювальну кампанію щодо посилення заходів безпеки у всіх населених пунктах області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині поновлено ...
Наступна новина: Ужгородські патрульні ...

КОМЕНТАРІ