«Обласна рада зобов’язана знайти можливості допомогти Державному архіву Тернопільської області»

«Обласна рада зобов’язана знайти можливості допомогти Державному архіву Тернопільської області»

08.05.14 12:10 0 657
Вважає перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський. На цьому він наголосив під час круглого столу «Архівна галузь Тернопільщини: проблеми, перспективи, виклики».

Попри те, що нинішній рік ювілейний для архіву області (йому виповнюється 75), проблеми установи надзвичайно серйозні. Тут і зменшення і без того недостатнього фінансування, і заборгованість у сумі 99 000 гривень перед управлінням з експлуатації майнового комплексу, і, звичайно, брак обладнаних приміщень для зберігання документів. Негативні наслідки має недостатнє забезпечення працівників реставраційними матеріалами, необхідними для відновлення пошкоджених документів тощо.

Практично усі учасники зібрання говорили про відомий кожному тернополянину довгобуд – нове приміщення Тернопільського архіву, яке б безперечно вирішило більшість проблем архівної галузі області. Проте вже багато часу воно перебуває у стадії 75% готовності. При найоптимістичнішому розвитку подій у найближчі роки довгобуд навряд чи буде завершений. Тому працівники галузі звертаються до влади з проханням надати їм приміщення для збереження світлин та різних державних паперів.

Особливо колективу Державного архіву Тернопільської області болить надане зобов’язання скоротити ще чотирьох працівників.

Про це та інші виклики перед архівістами говорилось під час круглого столу. Підсумовуючи сказане, Сергій Тарашевський підкреслив: «Ми не маємо права ігнорувати проблеми архівної галузі краю. У безцінних документах зберігається наша історія. Що ж діється із тими громадами, які її зневажають, відомо навіть дітям. Переконаний обласна рада за своїми можливостями допоможе архіву Тернопілля».

Перший заступник голови обласної ради ознайомився із умовами , у яких зберігаються документи.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині шахраї ...
Наступна новина: Формуванням батальйону ...

КОМЕНТАРІ