На Хмельниччині кам’янець-Подільський має два нові рекорди

На Хмельниччині кам’янець-Подільський має два нові рекорди

09.05.14 10:53 0 807
3 травня Кам’янець-Подільський встановив два нові рекорди України – в місті було зварено 333 літри кави в найбільшій турці та відкрито наймасштабнішу арт-галерею з 4 тисяч дитячих малюнків “Мости єднання”. Зафіксували дві унікальні події під час офіційного відкриття туристичного сезону третього травня.

Майже сім тисяч філіжанок випитої кави та стокілограмовий торт, а також безліч мистецьких та розважальних заходів дивували як кам’янчан, так і гостей міста. Відтак всі, хто завітав до Кам’янця на травневі свята, мав змогу знайти те, що йому до душі. У перший день відкриття туристичного сезону можна було побачити в мініатюрі Стару фортецю з паперу та багато інших архітектурних споруд, виготовлених з цього ж матеріалу. Поціновувачі шабель та пістолів могли оглянути різні їх види на виставці середньовічної зброї.

Не менш насиченим став і другий день відкриття турсезону. Дивовижними малюнками дивувала майстриня, яка малювала картини на воді в стилі “ЕБРУ” - традиційному різновиді живопису Туреччини. Справжнім відкриттям, яке дивувало фактами про каву став круглий стіл “Історія кавоваріння в Кам’янці-Подільському”. Попри те, що столицею кави України вважається Львів, науковці з міста лева заявили, що кавовий напій у них з’явився наприкінці XVIII століття, а це – значно пізніше ніж в Кам’янці. Згідно з дослідженнями, в у "місті на камені" в 1681 році вже було 10 кав’ярень, в той час як у Відні перша кав’ярня побачила світ лише в 1683 році. Дивували своїми викрутасами 2 травня на площі Польський ринок й учасники екстремальних розваг “БІМІКс”.

Та чи не найбільш насиченим став третій день відкриття туристичного сезону. Проте, окремі заходи були обмежені, у зв’язку з оголошеним трауром в країні. Переконатися в тому, що в місті чимало цікавих місць, які приваблюють не менше ніж Стара фортеця, могли учасники презентації нового туристичного автомаршруту “РЕСПУБЛІКА – drive”, які проїхалися з вітерцем вулицями Кам’янця та оглянули мистецькі витвори художників з різних країн світу на житлових будинках. Продемонстрували свій талант зображення на світлинах філіжанок кави, закоханих пар, дружніх розмов у кав’ярнях, студенти навчальних закладів міста на фотосушці “Кава і кохання”. Справжній шедевр, який увійшов до Книги рекордів України, створили й наймолодші кам’янчани, намалювавши 4 тисячі малюнків на тему єднання України, які з’єднали два мости – Новопланівський та Замковий, й таким чином створили найбільшу стріт-арт галерею “Мости єднання” довжиною 1330 метрів. Привітав гостей на Подільській землі міський голова Михайло Сімашкевич: “Кам’янець-Подільський чи не єдине місто в Україні, де мир і злагода прописані історією». До його слів приєднався і голова районної державної адміністрації Володимир Барановський. На знак єдності України в небо випустили птахів миру – голубів, а також розгорнули на площі біля Ратуші синьо-жовтий стяг. Найбільша увага гостей міста, кам’янчан, представників засобів масової уваги була прикута до триста п’ятдесят літрової турки кави, в якій символічно було заварено 333 літри кави, оскільки саме 333 роки тому, в місті було 10 кав’ярень. Два з половиною місяці роботи майстрів – і турка заввишки один метр двадцять сантиметрів вразила всіх, хто завітав на відкриття туристичного сезону, у тому числі й представників Книги рекордів України, які й зафіксували її унікальність. Майже сім тисяч філіжанок кави і смачний стокілограмовий торт подарували всім гарний настрій та безліч емоцій. Також пригощав усіх охочих справжньою турецькою кавою кавовар Мухамед.

В рамках туристичного заходу було проведено і спортивні заходи: велопробіг, в якому взяло участь 150 веломанів, наймолодшому з яких лише вісім місяців, а також змагання з армліфтингу, учасниками якого стали спортсмени з Чернівців, Тернополя, Івано-Франківська та Кам’янця. Приємно, що серед гостей міста було багато людей з півдня та сходу країни, які щиро висловлювалися за єдність України й були вражені гостинністю Подільської землі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ