Журналісти після полону розповіли, як з ними поводилися сепаратисти

Журналісти після полону розповіли, як з ними поводилися сепаратисти

09.05.14 11:32 0 660
Слов’янські сепаратисти захопили в полон знімальну групу телеканалу ICTV, відібравши у її членів техніку.

Про це розповіли самі журналісти, яким вдалося вирватися з неволі.

За їх словами, перше авто телевізійників без будь-якої символіки чи брендових знаків пропустили без обшуку, однак друге обшукали, знайшовши сховану телевізійну техніку та документи на авто від імені ICTV.

«Коли вони дізнались, що ми журналісти ICTV, почали діяти жорстко. Після фраз на кшталт «українські журналісти – всі фашисти», «нарешті ви нам попались», наші аргументи, що ми лише хочемо зафіксувати події, були марними», – розповіла шеф-редактор Ірина Соломко.

Погрожуючи розстрілом, журналістів вистроїли в ряд. З ними спілкувався командир групи бойовиків за прізвиськом Рись, який і наказав відправити авто на штраф-майданчик для обшуку.

«Почався обшук особистих речей. Нишпорили в гаманцях, передивлялись фото, відео, повідомлення, а коли знаходили фото з Майдану, говорили: «За цю одну фотографію я би тебе розстріляв! Розмовляти з ними було марно, у відповідь ми чули лише «ви, майдануті, ніколи не поставите Донбас на коліна», «ви всі продажні», – відзначає Соломко.

Коли вона намагалась пояснити бойовикам, що вони не мають право затримувати журналістів, їй заклеїли рот скотчем.

У журналістів вилучили дві великі камери, дві малі ручні, два ноутбука та особистий фотоапарат режисера. Потім увагу бойовиків привернув «Джип», який під’їхав до КПП з прапором України на лобовому склі.

«Ми досі не знаємо, хто був у тій машині. Водієві надягли наручники, не давали подзвонити, а потім надягли на голову пакет, замотали голову скотчем і запхали в машину. З нашою технікою його і повезли в приміщення захопленого СБУ», – розповідає шеф-редактор ІСTV.

«Командир пояснив: «Мені трапилась велика риба. Я би вас заарештував, і вам пощастило, що вас багато, а у мене вже весь підвал переповнений», – додала вона.

Знімальну групу змусили сісти в авто та поїхати в протилежному напрямку. На вмовляння медійників повернути техніку відповіли, що стрілятимуть по колесах, якщо ті негайно не поїдуть.

Раніше повідомлялося, що 2 травня авто з журналістом американського видання Buzzfeed Майком Джігліо та перекладачем Оленою Глазуновою в районі Краматорська чи Костянтинівки захопили сепаратисти. Разом з ними був водій із Слов»янська. Пізніше того ж дня їх відпустили.

Українська правда

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ЗТР - новий головний ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ