18 травня у Львові звучатиме «Музика поезії» Валентина Сильвестрова

18 травня у Львові звучатиме «Музика поезії» Валентина Сильвестрова

09.05.14 15:28 0 654
18 травня о 17.00 в приміщенні Палацу Потоцьких у Львові відбудеться концерт композитора Валентина Сильвестрова «Музика поезії».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Валентина Сильвестрова називають композитором, що відкрив у музиці новий всесвіт, найменші часточки якого відчуває душею. Він розпочинав свій творчий шлях як авангардист, та з часом повернувся до своєрідного природного консерватизму.

У Палаці Потоцьких звучатиме його камерна музика, а також композиції на вірші Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Володимира Свідзинського, Омара Хаяма (в українському перекладі), Осипа Мандельштама та Бориса Пастернака. Концерт не випадково має назву «Музика поезії», адже композиції, що звучатимуть, – це мова літератури, перекладена на мову музики.

Твори виконуватимуть Інна Галатенко (сопрано), Богдана Півненко (скрипка) та Олег Безбородько (фортепіано). Сценографія – Зінаїди Ліхачевої.

Символічним є те, що концерт відбудеться 18 травня – у Міжнародний день музеїв та день, коли Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій. Валентин Сильвестров відомий своєю громадянською позицією. Він переконаний, що класика – це не просто музика, адже вона народжується із духовної свободи людини, а час, в якому живемо, тісно пов’язаний зі свободою духу і потребує високого мистецтва – основи для єднання і тесту на справжність.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Ірина Сех: «На проведення ...

КОМЕНТАРІ