15 травня у Львівській філармонії – «Всеношне чування для України»

15 травня у Львівській філармонії – «Всеношне чування для України»

09.05.14 13:15 0 640
15 травня, у переддень Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози», Львівська філармонія на дві години перетвориться на храм. Там відбудеться концерт «Всеношне чування для України».

Про це 8 травня, на прес-конференції повідомив гендиректор Львівської філармонії Володимир Сивохіп.

Він зазначив, що події в Україні внесли незначні корективи до програми фестивалю.

«Перед відкриттям фестивалю відбудеться практично вечірня літургія. Зал філармонії стане на дві години церквою. Національна хорова капела України «Думка» заспіває «Всеношну» Сергія Рахманінова. Цей твір наповнений молитовністю, небесними мелодіями. Саме тому я можу назвати концерт «Всеношне чування для України», – розповів гендиректор філармонії.

А 16 травня у Львівській філармонії на відкритті фестивалю «Віртуози» відбудеться прем’єра знакового твору «Страсті за Тарасом» відомого композитора Євгена Станковича.

Твір Станковича для хору солістів виконає найбільш знаний український хоровий колектив – Національна хорова капела «Думка» разом із оркестром «INSO-Львів» під батутом Володимира Сивохіпа.

Як повідомили у прес-службі філармонії, у творі використані тексти Тараса Шевченка, де розкривається драма дегуманізації суспільного життя, розпаду традиційних ідеалів та цінностей. Семантика Шевченкової поезії органічно поєднується з музикою Євгена Станковича в єдине одкровення. У твір автори заклали складну множинність змістів, що єднає «і мертвих, і живих, і ненарождених», влучає у серцевину національного буття.

У другий та третій день фестивалю, 17-18 травня, фестиваль відзначить Дні Європи у Львові. На сцені філармонії звучатиме офіційний гімн ЄС – симфонія №9 Бетховена.

«Її виконають кращі солісти з Києва. Буде також зведений львівський хор на основі Галицького камерного хору й Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії», – розповів В. Сивохіп.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ