В Чернівецькій області розпочала свою роботу Громадська наглядова рада при Управлінні

В Чернівецькій області розпочала свою роботу Громадська наглядова рада при Управлінні

09.05.14 14:24 0 790
8 травня в залі засідань Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області пройшло перше засідання Громадської наглядової ради при Управлінні. Створення такої Ради здійснювалося з метою забезпечення участі громадян в управлінні державними справами з питань, віднесених до сфери компетенції Управління, здійснення громадського контролю за діяльністю Управління, налагодження його ефективної взаємодії з громадськістю, врахування громадської думки

під час реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та підготовки відповідних пропозицій щодо її формування. До складу Громадської наглядової ради увійшли представники Чернівецького міського центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, Правого сектору, Буковинської сотні, обласної ради ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, Антикорупційного комітету та обласного об’єднання «Чорнобильці Буковини».

Під час зустрічі учасники засідань ухвалили Положення Громадської наглядової ради, згідно якого ухвалено, що Громадська наглядова рада при Управлінні є постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом, що функціонує на громадських засадах. Основними завданнями ради є створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами з питань, що відносяться до сфери компетенції Управління, здійснення громадського контролю за діяльністю Управління, сприяння врахуванню Управлінням громадської думки під час реалізації державної політики та підготовки відповідних пропозицій щодо її формування. Також Громадська наглядова рада готує та подає Управлінню обов'язкові для розгляду пропозиції з питань, що віднесені до компетенції Управління та які мають важливе суспільне значення, з метою організації консультацій з громадськістю для удосконалення роботи Управління.

Основною формою роботи Громадської наглядової ради є засідання, що проводяться у разі потреби, але не рідше ніж один раз на квартал. Позачергові засідання Громадської наглядової ради можуть скликатися за ініціативою однієї третини загального складу її членів, за рішенням керівництва Громадської наглядової ради та Управління. Звіт про свою діяльність рада готує та оприлюднює щорічно.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На контролі у ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ