У Волинській області григорій Пустовіт зустрівся з ветеранами та вручив їм подарунки

У Волинській області григорій Пустовіт зустрівся з ветеранами та вручив їм подарунки

09.05.14 16:51 0 751
Напередодні Дня Перемоги голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт запросив на зустріч за чашкою чаю волинських ветеранів. На зустрічі були присутні учасник бойових дій та учасник визволення Волині Олексій Ліхторович, учасники бойових дій Кудь Вадим та Катерина Тортичнікова; Гаврило Черняк учасник бойових дій, учасник звільнення Берліну; ветерани УПА Анатолій Неспай та Антон Костюк.

Розмова відбулася у неформальній атмосфері, щиро і відверто, із віршами та спогадами про страшні воєнні роки та сьогодення. Фронтовики висловлювали занепокоєння щодо подій, які відбуваються на Сході України. Вони усі засуджують агресію Росії проти нашої держави. «Ми пережили вже війну, страшну війну. Перемогли фашизм. Я ніколи не очікував, що старший брат підніме руку на меншого брата. Війна нікому не потрібна. Це страхіття та сльози матерів», - зауважив ветеран УПА Анатолій Неспай.

Ветерани глибоко переживають за те, що Збройні Сили України упродовж багатьох років не отримували належної уваги і країна платить велику ціну за неувагу до нашої армії. «Нація не може існувати без минулого. Маємо берегти історичну пам'ять. Держава мала б зробити висновки із тодішніх воєнних подій, а тепер уже - із шніх уроків та зрозуміти, що народ має мати сильну армію, а відтак - дбати про неї», - наголосив учасник бойових дій Вадим Кудь.

Голова облдержадміністрації подякував ветеранам за Перемогу, за патріотизм та вручив їм з нагоди свята подарунки.

«Ваше покоління вибороло нам мирне небо і перемогло ворога. Нинішнє покоління має зробити все, аби зберегти територіальну цілісність України та рідний дім для наших дітей», - зазначив Григорій Пустовіт.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ