Волинським підприємствам паливно-енергетичного комплексу узгодили різницю у тарифах за I кв. 2014 року – 32,4 млн грн

Волинським підприємствам паливно-енергетичного комплексу узгодили різницю у тарифах за I кв. 2014 року – 32,4 млн грн

09.05.14 12:31 0 667
Волинським підприємствам паливно-енергетичного комплексу узгодили різницю у тарифах за I кв. 2014 року – 32,4 млн грн. Рішення прийнято під час засідання територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу області, яку провів голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Зокрема, про ситуацію щодо обсягів заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, за перший квартал ц.р. доповіли представники ДКП «Луцьктепло», «Нововолинськтеплокомуненерго», „Володимир-Волинськтеплокомуненерго”, “Ковельтепло”, ТзОВ «Теплосервіс-Луцьк та підприємства житлово-комунального господарства Рожищенського району.

Найскладніша ситуація у ДКП «Луцьктепло». Як поінформувала начальник планово-економічного відділу підприємства Ольга Кравчук, за вищевказаний період різниця у тарифах становить 22, 7 млн грн, заборгованість за газ – 47,4 млн грн, а борг з врахуванням минулих років – 140 млн грн.

Ольга Кравчук роз’яснила, що цьогорічний борг нарощено через диференційований тариф для населення, неповне відшкодування компенсації за пільги, а також зниження відсотка оплати споживачів за надані послуги та ведеться претензійно-позовна робота з боржниками. Якщо ж всі ці проблеми вирішаться, то заборгованість першого кварталу ліквідується повністю. Однак, борг минулих років залишається.

На думку голови облдержадміністрації, підприємству варто звернути увагу на ефективність менеджменту та посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед споживачів, які часто необізнані з діяльністю підприємства. Тому залишають за собою право на власний розсуд тлумачити походження тих чи інших боргів. Також Григорій Пустовіт зауважив, що не варто забувати, що держава надає малозабезпеченим субсидії.

У ході комісії підписано протоколи на погодження документації щодо відшкодування різниці в тарифах.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Українцям спростили ...

КОМЕНТАРІ