У Луцьку відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону

У Луцьку відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону

09.05.14 16:03 0 934
За ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради відбулася прес-конференція з нагоди офіційного відкриття туристичного сезону, який стартує у суботу, 10 травня, у Луцьку, в рамках відзначення 585-ї річниці з’їзду європейських монархів.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що зважаючи на ситуацію у державі, довелося внести корективи у плани міської ради, дещо скоротити розважальні заходи. Але життя продовжується, і він висловив сподівання, що ситуація стабілізується і, зокрема, акцію «Ніч у Луцькому Замку», яку відмінили у червні, можна буде провести на День Незалежності.

Щодо відкриття туристичного сезону, то на основі бази, напрацьованої у минулі роки, буде втілюватися ряд цікавих програм. Серед них проект «Шлях Гедиміновичів», який цікавий тим, що бере початок у нашому місті. Планується на міжнародному рівні проведення заходів, приурочених 585-й річниці з’їзду європейських монархів. Міський голова акцентував на важливості відкриття туристичного сезону для лучан, які не були у Луцькому замку, Музеї волинської ікони, інших цікавих куточках міста. «Головна мета відкриття туристичного сезону – дати організаційний початок цікавих туристичних акцій», - сказав міський голова.

Заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що о 13 годині у Центрі туристичної інформації та послуг, що на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2, відбудеться відкриття пункту прокату велосипедів. Мета цього заходу – розвиток велосипедної інфраструктури міста, пропаганда здорового способу життя, залучення до Луцька велотуристів з України і закордону та активних лучан. Також буде проведено першу безкоштовну велоекскурсію «Луцьк на ровері!», яка передбачає 12 зупинок біля цікавих історичних об’єктів міста. Він запросив лучан взяти найактивнішу участь в екскурсії. Можна прибути навіть на власному велосипеді. Безпечність маршруту, погоджений з працівниками ДАІ. Учасників екскурсії буде супроводжуватиме патрульна служба.

Тарас Яковлев запросив лучан ще на один цікавий захід, який відбудеться цього ж дня з 14.00 до 18.00 год. у Луцькому замку. Разом з членами Федерації скелелазіння України можна буде спробувати піднятися по стародавніх мурах, взяти участь у майстер-класі зі скелелазіння.

Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Наталія Бунда детально розповіла про інші заходи. За її словами, цього дня буде проведено низку культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на організацію дозвілля лучан, гостей міста та популяризацію історичного, туристичного і культурно-мистецького потенціалу нашого міста.

Буде нагода більше довідатися про Луцький з’їзд монархів, під час презентації книги і автограф-сесії Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й». Нову поему відомого християнського письменника презентуватимуть в приміщенні Центру туристичної інформації та послуг 10 травня о 12 годині.

Наталія Бунда зауважила, що головною подією дня стане театралізоване дійство «Таємниці Старого міста», яке розпочнеться о 20.00 на майдан Братський міст (площа Воз’єднання) і у супроводі Луцького кликуна – глашатая й охоронця міста – разом з акторами театру «ГаРмИдЕр». Дійство допоможе поринути у глиб віків, помандрувати вуличками Старого міста, зустрітися з видатними постатями і персонажами міського фольклору, простими і не зовсім простими лучанами, які розповідатимуть свої історії, з яких складається велика історія нашого славного Луцька.

Також з 11.00 до 16.00 на Театральному майдані працюватиме туристично-інформаційний пункт, де волонтери надаватимуть усім охочим інформацію про заходи, що відбуватимуться у місті.

А 11 травня, в неділю, о 16.00 год. з нагоди Дня Матері буде концерт органної духовної музики у Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла. Солісти: Ірина Малашевська (вокал) та Петро Сухоцький (орган).

«Партнером відкриття туристичного сезону в Луцьку стало ТОВ «Порт Сіті Груп». Інформаційними партнерами – Волинська ОДТРК, телеканал «Нова Волинь» та радіостанція «Луцьк», – повідомила Наталія Бунда.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ