Анатолій Вітів: "Пропозиція надання російській мові офіційного статусу грає на руку сепаратистам і Путіну"

Анатолій Вітів: "Пропозиція надання російській мові офіційного статусу грає на руку сепаратистам і Путіну"

09.05.14 12:06 0 678
Ініціатива надання російській мові офіційного статусу в окремих регіонах гратиме на руку сепаратистам, загрожує територіяльній цілісності України та є хибною і непродуманою. Про це заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Анатолій Вітів, коментуючи відповідну пропозицію Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

"Переконаний, що пропозиція оформити в Конституції офіційний статус російської мови є непродуманою, шкідливою і загрожує територіяльній цілісності України. Не можна підігрувати сепаратистам і йти на повідку у Путіна. Офіційний статус російської мови в регіонах лише сприятиме розквіту сепаратизму, русифікації, остаточному знищенню української мови. Хіба задля цього стояли люди на Майдані?" – заявив свободівець.

Анатолій Вітів наголосив, що після перемоги Майдану настав час нарешті подбати про захист і розвиток української мови, адже якраз цілковите нехтування формуванням української ідентичності стало причиною розгулу сепаратизму на сході держави.

"Зараз настав час подбати про захист і розвиток української мови як інтегрального чинника української нації. Адже саме повне ігнорування необхідності дерусифікації, відродження національної свідомості впродовж 23 років української незалежності і привело до спалаху сепаратизму та спроб влаштувати етнічні чистки серед українців на сході країни. Я хотів би нагадати главі уряду, що в Криму через провальну державну політику попередньої влади української мови майже не було. І панівний статус російської мови не завадив місцевим сепаратистам та Росії анексувати цю українську землю. Тотальне панування російської мови в певних регіонах України потрібне Росії для того, щоби використовувати цей чинник для подальшої анексії нових територій і ліквідації усього українського.

Мене дивує позиція Арсенія Яценюка, який раніше висловлювався за єдину державну мову і скасування закону Ківалова-Колесніченка. Це помилкова і хибна ініціатива, реалізація якої абсолютно не зупинить сепаратистів та терористів, але знищить паростки українського на сході країни і дасть у майбутньому додатковий привід Росії висувати Україні територіяльні претензії", – підкреслив депутат-свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ