Закарпаття співпрацює із краєм Височина у соціальній сфері

Закарпаття співпрацює із краєм Височина у соціальній сфері

09.05.14 14:08 0 664
У четвер, 8 травня, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Андрій Сербайло зустрівся із делегацією краю Височина Чеської Республіки. Йшлося про міжнародну співпрацю регіонів у соціальних питаннях.

Співпраця департаменту соціального захисту населення із краєм Височина Чеської Республіки триває близько десяти років. За цей час проведено велику роботу, зокрема, надано фінансову підтримку шляхом проведення благодійного аукціону у Чеській Республіці 24.04.2010 року та 16.04.2011, де зібрано значні кошти, які були направлені на проведення поточних ремонтів у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті.

Крім того, у рамках співпраці з краєм Височина було виділено для реконструкції молодіжного відділення Вільшанського дитячого будинку-інтернату „Парасолька” 411,886 тис. грн.

Для надання вихованцям Вільшанського дитячого будинку-інтернату якісних послуг, дирекцією інтернату залучено до співпраці волонтерів Чеської Республіки, які надають посильну практичну, реабілітаційну, соціальну та медичну допомогу дітям-інвалідам інтернату

У серпні 2010 року завдяки сприянню партнерів з краю Височина був знятий художній фільм про Миколу Шугая за участі мешканців центру «Парасолька» Вільшанського дитячого будинку-інтернату разом з іншими молодими людьми з обмеженими можливостями з Чехії, Словаччини та Польщі.

Прем’єра фільму відбулася 28 січня 2011 в кінотеатрі „Дукла” в Іглаві.

Водночас ведеться співпраця у напрямках з надання методичних рекомендацій по догляду за підопічними. Протягом цього часу більше 30 працівників будинків-інтернатів мали можливість неодноразово проходити стажування на базі стаціонарних закладів краю Височина.

Завдяки плідній співпраці департаменту соціального захисту населення з колегами із краю Височина застосовуються інноваційні методи надання соціальних послуг.

- Співпраця Закарпаття та краю Височина у соціальній сфері – приклад дієвих міжнародних зв’язків. Переконаний, що ми і надалі зміцнюватимо співробітництво між нашими соціальними центрами і організаціями, - зазначив Андрій Сербайло.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ