Начальник УДСО в Закарпатській області Андрій Литовченко: "Впіймати злодія можна, але краще попередити крадіжку"

Начальник УДСО в Закарпатській області Андрій Литовченко: "Впіймати злодія можна, але краще попередити крадіжку"

09.05.14 13:34 0 835
Всі ми знаємо, що заволодіння чужим майном, або придбання прав на майно шляхом обману чи зловживання довірою вважається шахрайством.

Та якщо вже мав один раз справу із шахраєм - «ставати на ті самі граблі» вдруге не хочеться, та й ціна цього кроку іноді дорівнює не тільки дорогим аксесуарам, а й документам на квартиру, будинок та всі заощадження.

Добре, якщо обійшлося старим дешевим мобільним телефоном. Картку можна заблокувати, а пізніше відновити свій номер. Набагато гірше - повернутися додому та побачити, а точніше не побачити усього того, що було там перед виходом.

Зазвичай власники квартир та будинків думають, що якщо вони замінять двері на кращі, замонтують зовнішні ролети або решітки – все: злодії не вдеруться до їхніх осель. Однак досвідчені зловмисники вже пройшли шлях, на якому були і ролети, і залізні двері.

Від початку року у Закарпатській області обліковано значну кількість крадіжок з квартир та будинків громадян. Частині постраждалих від «липких» рук злодіїв вистачає одного випадку гіркого досвіду, аби обрати шлях встановлення захисної системи. Як свідчить інформація працівників ДСО при УМВС України в Закарпатській області, наявність синьо-жовтих наклейок з написом «об’єкт під охороною» або «терміновий виклик міліції» змушує злодіїв мимоволі замислитись над тим, яка міра покарання їх може чекати у разі скоєння ними протиправних дій. Але суть справи полягає не у наявності наклейок, а у тому, щоб об’єкт реально був захищеним. Саме цим і займається ДСО.

«Послуги служби - це не лише встановлення сигналізації з повідомленням власника об’єкту, а й миттєве реагування на подію з виїздом та перевіркою пункту спрацювання. Працівники Державної служби охорони забезпечені високотехнологічним спорядженням, яке за лічені хвилини дозволяє прибути на місце події. В свою чергу хочу нагадати, що будь яку крадіжку чи напад легше попередити, аніж потім знайти крадія. А ще справа у безпеці, оскільки часто злодіїв не зупиняє навіть присутність когось із господарів. У цьому випадку виходом з ситуації є встановлення «тривожної кнопки», на сигнал якої реагує оперативна група», - повідомляє начальник Управління ДСО при УМВС в Закарпатській області полковник Андрій Литовченко.

Правоохоронні органи закликають громадян бути обережними, обачними та уважними, адже саме від цього залежать їхні здоров’я, добробут та спокійне життя.

Ернест Завадський

УДСО при УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Архів СБУ оприлюднив ...

КОМЕНТАРІ