В Закарпатській області виноградівські правоохоронці радять, як під час свят вберегтися від крадіжок

В Закарпатській області виноградівські правоохоронці радять, як під час свят вберегтися від крадіжок

09.05.14 15:26 0 671
Тривають травневі свята. Дехто працюватиме на городі, хтось смажитиме шашлик за містом, а деякі відправляться відпочивати за кордон. Цим можуть скористатись злодії.

Виноградівські правоохоронці радять власникам квартир та будинків вчасно подбати про їх належний захист, перед виїздом перевірити, чи зачинені усі вікна та двері, а також попросити сусідів приглянути за майном під час вашої відсутності.

Будь-яке свято чи вихідний – золота пора для крадіїв. Адже багато людей залишають свої оселі, від’їжджаючи на відпочинок чи провідати родичів. Як показує статистика, кількість квартирних крадіжок у цей сезон зростає у кілька разів. Більшість злочинців, перш ніж вчинити крадіжку, перевіряють наявність мешканців у квартирі та інформацію в соціальних мережах.

Тому правоохоронці радять бути дуже обережними: заздалегідь потурбуватися про надійність замків та вхідних дверей до квартири; не залишати ключі в легкодоступних місцях; не розповсюджувати через соцмережі інформацію про свої плани на відпустку та своє місцеперебування.

Також міліціонери радять бути уважними під час масових заходів, адже тоді активізуються кишенькові злодії.

Крім того, варто пам’ятати і про автокрадіїв, які полюють на залишене без нагляду майно. Забирайте з собою документи, барсетки, гроші та інші цінності.

Не можна залишати машину в неосвітлених дворах будинків, не зайве подбати про сигналізацію. Автомобілі краще ставити на стоянках або в гаражах.

- У випадку крадіжки радимо потерпілим не зволікати та терміново телефонувати за номером «102». За «гарячими слідами» можна не лише швидше розкрити крадіжку, але й повернути втрачене майно, - говорить начальник виноградівської міліції Янош Дорчинець.

А охочим до збагачення за чужий рахунок нагадуємо, що ст.185 Кримінального Кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за вчинення крадіжки. Зокрема, крадіжка, поєднана з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище, або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові впіймали ...
Наступна новина: 18 травня у Львові ...

КОМЕНТАРІ