На контролі у прикарпатських рятувальників – недопущення пожеж в екосистемах області

На контролі у прикарпатських рятувальників – недопущення пожеж в екосистемах області

09.05.14 14:24 0 658
В Управлінні ДСНС в області відбулося інструктивно-методичне навчання на тему «Організація протидії пожежам у природних екосистемах в пожежонебезпечний період 2014 року» за участю представників міжвідомчого угрупування сил до реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з настанням пожежонебезпечного періоду.

Відкриваючи навчання, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький підкреслив, що тема заходу є актуальною для Прикарпаття, велику частину якого займають лісові масиви, а причиною пожеж у екосистемах є, в основному, людська необережність у поводженні з вогнем, за яку розплачується природа. Начальник рятувального відомства області також наголосив на неухильному дотриманні вимог чинного законодавства щодо попередження пожеж в лісах.

В ході навчання йшлося і про гідрометеорологічну ситуацію на території області. За прогнозами, температура повітря у травні перебуватиме в межах норми, зате кількість опадів буде трохи вищою від загальноприйнятої. Що стосується класу пожежної небезпеки на території області, то він буде невисоким.

Також присутні обговорили питання про стан техногенно-екологічної безпеки на території лісових господарств області та організацію заходів щодо запобігання пожежам у природних екосистемах. Відповідальність за пожежі, що виникають в природних екосистемах несуть особи, в чиїй власності перебувають земельні ділянки на території, більшість з яких знаходяться на балансі сільських рад, тобто громад, а самі пожежі, особливо сухої трави, здебільшого виникають в місцях, які примикають до автомобільних шляхів, а також на землях, які не обробляються.

Про організацію вивчення та виконання Плану протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами у природних екосистемах у 2014 році на території області, та про готовність сил і засобів міжвідомчого угрупування сил до реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з настанням пожежонебезпечного періоду доповів начальник відділу реагування на НС Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Тарас Кочкодан.

Також всі учасники заходу обговорили і ряд інших актуальних питань з даної тематики та ухвалили протокол дій щодо додаткових заходів з дотримання пожежного законодавства та недопущення пожеж в екосистемах області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ