Львівщина: з початку року до бюджетів усіх рівнів області надійшло 4,740 млрд грн податків та платежів

Львівщина: з початку року до бюджетів усіх рівнів області надійшло 4,740 млрд грн податків та платежів

09.05.14 13:27 0 627
Протягом січня-квітня 2014 року загалом до бюджетів усіх рівнів області надійшло 4,740 млрд.грн. податків та неподаткових платежів, що на 314,2 млн.грн. або 7,1 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року, – про це повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

За його словами, до державного бюджету за звітний період мобілізовано 3,114 млрд.грн. доходів, за рахунок яких відраховується дотація місцевим бюджетам області. Це становить 102,1 % до надходжень за відповідний період 2013 року, в тому числі:

- податковими органами забезпечено надходження 1,868 млрд.грн. або 112,0 % до надходжень за січень-квітень 2013 року;

- митними органами мобілізовано 1,222 млрд.грн., що становить 91,3 % до надходжень за відповідний період торік;

- платежів, мобілізованих іншими міністерствами і відомствами, надійшло 24,7 млн.грн. (124,1 % до надходжень за 4 місяці 2013 року).

«До загального фонду місцевих бюджетів за чотири місяці 2014 року надійшло 1,112 млрд.грн., що становить 98,4 % до надходжень за відповідний період минулого року та 90,1 % до плану на 4 місяці п.р. Значне відставання має місце в містах Дрогобичі, Самборі, Бориславі, Стрию, Трускавці, Червонограді, Новому Роздолі, а також Городоцькому, Самбірському, Радехівському, Жидачівському, Жовківському, Сокальському, Пустомитівському, Старосамбірському, Бродівському, Буському, Золочівському, Мостиському, Турківському районах», – зазначив О. Демків.

Він також додав, що однією з основних причин невиконання планових завдань та невисоких темпів зростання надходжень до місцевих бюджетів є зменшення обсягів сплати податку на доходи фізичних осіб рядом великих платників. Це, зокрема, Львівська філія ПРАТ „Київстар”, ПАТ „Львівгаз”, АТ „Галичфарм”, ПАТ „Концерн Галнафтогаз”, Бурове управління „Укрбургаз”, ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”, Шахта „Червоноградська” ДП „Львіввугілля”, ВП „Шахта „Зарічна”, Пасажирське вагонне депо Львів, ВАТ „НПК-Галичина”, ДП „Львівський бронетанковий завод”, ДП СКК „Моршинкурорт” ПАТ „Іскра” та інші.

«Місцеві бюджети області протягом січня-квітня п.р. отримали 98,8 % дотації вирівнювання з державного бюджету (1,414 млрд.грн.)», – підсумував О.Демків.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Начальник УДСО в ...

КОМЕНТАРІ