Ірина Сех: «На проведення масових заходів у Львові 9 травня заявки подали дві організації»

Ірина Сех: «На проведення масових заходів у Львові 9 травня заявки подали дві організації»

09.05.14 15:37 0 650
Офіційні заявки на проведення масових заходів у Львові 9 травня подали дві організації. Одна заявка до Львівської міської ради надійшла від міської організації ветеранів. Ними планується покладанням квітів «вшанувати пам’ять воїнів, які віддали своє життя за Батьківщину». Заходи розпочнуться о 10 год. зі Солдатського кладовища, а потім переїзд автобусом до Пагорба слави. Кількість учасників акції – 300 осіб.

Іншу заявку подала громадська організація «Ідея нації», активісти якої 9 травня на Пагорбі Слави, біля Монумента Слави та на Марсовому полі запланували просвітницьку акцію під гаслом «Знищ колорадського жука».

Львівська мерія готує позов до суду про заборону будь-яких масових заходів у Львові 9 травня. Про це повідомила голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех за підсумками наради, яку вона провела спільно з обласним керівництвом міліції, СБУ, міліції на залізниці, прикордонників, надзвичайників, прокуратури, а також представників Академії сухопутних військ і Львівської міської ради.

За словами Ірини Сех, 9 травня також збираються на покладання вінків і квітів до військових меморіалів у Львові співробітники Генерального консульства Російської Федерації у Львові. Про це сказано у ноті, яка надійшла від Генконсульства до Представництва Міністерства закордонних справ у Львівській області.

«Я звернулась із листом, у якому інформую, що керівництво Львівської області затвердило програму вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни. Усі заходи відбуватимуться 8 травня. До участі запрошені керівники усіх консульських установ і, зважаючи на складну внутрішньополітичну ситуацію, ми надіємось на розуміння та виваженість російської сторони. Ми висловлюємо сподівання, що представники Генконсульства Російської Федерації у Львові обмежаться участю у заходах, передбачених програмою на 8 травня. На цей лист у нас ще відповіді немає», – розповіла Ірина Сех.

Також керівник Львівщини повідомила, що ситуація контрольована, але потрібно бути пильними. Для попередження провокацій перевіряються потяги, які прибувають до Львова, а автівки, в’їжджаючи у місто, «проходять» через блокпости. Також створено штаб, який розпочне роботу вже завтра зранку.

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех наголосила, що за всі події, які відбуватимуться у Львові й області 8 чи 9 травня готова нести усю відповідальність.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 18 травня у Львові ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ