У Львівській області завдання правоохоронців - повернути довіру до міліції

У Львівській області завдання правоохоронців - повернути довіру до міліції

09.05.14 11:23 0 820
Завдяки поінформованості населення про результати оперативно-службової діяльності можна значною мірою підвищити довіру мешканців до міліції. Дільничні інспектори на залишаються головною службою, працівники якої щодня працюють з людьми. В процесі здійснення профілактичного відпрацювання під назвою «Візит» дільничні інспектори міліції вручають власникам квартир візитні картки з контактною інформацією (адресою та телефонами райвідділу, дільничного пункту міліції) та пам’ятками «Як не стати об’єктом злочинних посягань».

Метою «Візиту» є налагодження партнерських стосунків між працівниками міліції та громадянами в питаннях профілактики злочинності та покращення авторитету міліції серед населення на території району. Особлива увага звертається на запобігання розповсюдженню пияцтва та наркоманії. У процесі відпрацювання проводиться індивідуально-попереджувальна робота з особами, схильними до вчинення насильства в сім’ї, попередження вчинення злочинів та правопорушень щодо осіб похилого віку.

Міліціонери відвідують за місцем проживання осіб похилого віку з метою попередження вчинення кримінальних та інших правопорушень стосовно них. Окрім цього, з громадянами вищевказаної категорії проводять бесіди профілактичного характеру, в результаті яких до органів влади та місцевого самоврядування скеровуються подання щодо встановлення, за необхідності, соціального патронажу за ними.

Але далеко не тільки міліція повинна займатися питанням поліпшення правопорядку, стримання злочинного тиску і забезпеченням прав та свобод людини і громадянина. Відповідальність за все це лежить перш за все на самому суспільстві, а міліція є лише органом, якому делеговано повноваження охороняти законні інтереси громадян від злочинних посягань.

З метою підвищення діяльності органів внутрішніх справ, поліпшення профілактики правопорушень, посилення впливу громадських формувань, добровільних народних дружин на стан правопорядку потрібно вжити заходів щодо відновлення роботи громадських пунктів правопорядку, повернення їм приміщень або виділення необхідної кількості нових там, де їх немає. Необхідно визначити коло громадських формувань та органів громадської самодіяльності, можливості яких будуть використовувати органи внутрішніх справ у правоохоронній діяльності, це можуть бути:

- добровільні народні дружини;

- студентські оперативні загони;

- загони самозахисту;

- групи охорони громадського порядку;

- громадські помічники дільничних інспекторів міліції

Залучення громадськості до правоохоронної діяльності може бути тільки на добровільних засадах. Саме тому, міліція намагається підтримувати позитивні відносини з громадянами, залучати громадськість до профілактики та попередження злочинності. Така спільна робота правоохоронних органів та громадян мають назву "процес вирішення проблем", що передбачає знаходження найбільш правильних рішень долання проблем у сфері правопорядку.

Адже одне з основних завдань органів правопорядку – повернути довіру громадян до міліції.

Наталія Ратинчук,

Залізничний РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У ЗТР - новий головний ...

КОМЕНТАРІ