Володимир Харчук зустрівся із делегацією Європейської служби зовнішніх дій

Володимир Харчук зустрівся із делегацією Європейської служби зовнішніх дій

09.05.14 18:33 0 760
8 травня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук зустрівся із представниками делегації Європейської служби зовнішніх дій в Україні.

Участь в зустрічі також взяв голова Львівської обласної ради Петро Колодій та представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

Як повідомив співробітник Військового штабу ЄС Даріуш Коморовскі, делегація прибула до Львова із спостережною місією, аби підготувати концепцію з врегулювання кризової ситуації в Україні.

Очікується, що 12 травня ц.р., на основі результатів роботи в Україні експертної місії представників ЄС, Радою ЄС із загальних питань та зовнішніх відносин буде прийнято рішення щодо доцільності започаткування Місії ЄС у рамках Спільної політики безпеки і оборони (СПБО) в Україні та її можливих завдань і параметрів.

Заступник голови ЛОДА Володимир Харчук подякував делегації за розуміння ситуації, в якій опинилася Україна, за всебічну підтримку нашої держави та готовність сприяти мирному врегулюванню конфлікту, розв’язаного на нашій території російськими агресорами.

«Львівська область завжди була орієнтована на співпрацю з Європейським Союзом. Ми з розумінням ставимось до таких місій й всебічно сприяємо їхній роботі. Адже ваша підтримка є дуже важливою для якнайшвидшого вирішення проблеми та об’єктивного інформування світової громадськості й політичної еліти Європи та світу», – зауважив В. Харчук.

Також заступник голови ОДА розповів про місцеву співпрацю з правоохоронними органами та громадськістю щодо попередження провокацій та конфліктних ситуацій в регіоні.

Своєю чергою Даріуш Коморовскі відзначив, що міжнародних спостерігачів та представників різноманітних місій цікавить ситуація не тільки в регіоні, але й в Україні в цілому. Адже, на його думку, країна має рухатись в одному напрямку й реформи повинні впроваджуватись на всій території країни. Водночас він відзначив, що на Заході ситуація значно краща, ніж на Сході України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ