Керівництво міліції Львівщини обговорили питання про стан оперативної обстановки на території області з представниками ЄСЗД

Керівництво міліції Львівщини обговорили питання про стан оперативної обстановки на території області з представниками ЄСЗД

09.05.14 14:54 0 717
З метою забезпечення підтримки сторони ЄС у питаннях стабілізації в Україні, пов’язаної з діями РФ щодо порушення територіальної цілісності і суверенітету України, з 17 по 15 травня в Україні перебуває делегація Європейської служби зовнішніх дій (ЄСЗД)

Від середини квітня і до кінця травня в Україні перебуває делегація Європейської служби зовнішніх дій. Головним її завданням є підготовка концепції з врегулювань кризової ситуації в Україні, на основі якої прийматиметься політичне рішення оцінки щодо започаткування місії ЄС в Україні. Такі місії працюють у різних областях України, зокрема і у Львівській.

До складу Європейської служби зовнішньої діяльності увійшли співробітник Військового штабу ЄС Даріуш Комаровскі та співробітник з питань охорони ЄСЗД Лассе Крістенсен.

8 травня, у приміщенні Головного управління МВС України у Львівській області представники місії зустрілись з керівництвом міліції Львівщини за участю начальника Головного управління МВС України у Львівській області полковника міліції Дмитра Загарія. Також у зустрічі взяли участь начальник штабу Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун та в. о. ректора ЛьвДУВС, полковник міліції Валерій Середа.

Мова йшла про стан оперативної обстановки на території області та вплив на неї подій у державі, основні напрямки в організації діяльності правоохоронних органів Львівщини, зокрема відкритість, прозорість, а також виявлення та звільнення правоохоронців, котрі зраджують принципам служіння народу.

«Ми будемо говорити і планувати свої дії не тільки в аспекті того, що зараз відбувається в Україні, а загалом в аспекті домінування верховенства права і того, яким чином здійснюється щоденна діяльність правоохоронців. Один з важливих складників - це співпраця з громадськими організаціями, тому на даний час довіра населення до правоохоронних органів стоїть на першому місці», - зазначив Лассе Крістенсен, співробітник з питань охорони ЄСЗД.

Також обговорювались питання взаємодії з громадськістю, протидії корупції, реформування системи МВС та покращення соціального захисту правоохоронців.

«Активні громадяни, котрі бажають, щоб в державі був мир і спокій, організували загони Самооборони, самі профінансували їх, визначили коло своїх повноважень, а ми взяли їх під своє крило і спільно з ними несемо службу по охороні громадського порядку», - розповів Дмитро Загарія, полковник міліції, начальник ГУ МВС України у Львівській області.

Окрім того, Дмитро Загарія зазначив, що «Цим ми досягаємо ще одного дуже важливого критерію - це боротьба з корупцією в правоохоронних органах. Завдячуючи працівникам Самооборони, з якими наші працівники несуть службу, міліціонери не дозволяють собі брати участь у корупційних діяннях».

І таким чином здійснюється громадський контроль над роботою правоохоронних органів.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ