Українці готові прийняти всі виклики, але понад усе хочуть миру

Українці готові прийняти всі виклики, але понад усе хочуть миру

09.05.14 09:44 0 686
У ці дні Європа, увесь світ згадують загиблих у роки Другої світової війни. Україна сумує разом з усім людством.

Пам’яті жертв Другої світової війни був присвячений мітинг-реквієм, що відбувся 8 травня у Житомирі, біля монументу Слави. Вшанувати полеглих у тій жорстокій війні прийшли керівники обласної і міської влади, ветерани, громадськість, інтелігенція. На початку мітингу представники усіх конфесій провели поминальний молебен.

« ми прийшли вшанувати пам’ять наших батьків і дідів, полеглих на численних полях війни, - наголосив під час виступу на мітингу голова облдержадміністрації Сидір Кізін. - Вони воювали на Далекому Сході з японцями, полягли під час радянської навали на Фінляндію, під час подій у Прибалтиці. Вони проливали свою кров у лавах Червоної армії у боротьбі з фашистською Німеччиною».

Сидір Кізін зазначив, що потрібно пом’янути також ветеранів Української повстанської армії, віддати шану тим мирним жителям, які потрапили під окупацію і стали жертвами терору гестапо, НКВД, інших каральних органів.

З тих пір пройшло вже 69 років, і на наших рубежах стоїть підступний і цинічний ворог, який претендує на українські землі.

«Наш народ, який чи не найбільше в світі постраждав від тієї страшної війни, хоче миру. Ми не зазіхаємо на чужі території, ми стоїмо на тому, що нашу Богом дану землю ми нікому не віддамо, - заявив очільник області. - Ми захистимо нашу землю і готові дати відсіч будь-якій агресії, з якого б боку вона не надходила».

На мітингу також виступили голова обласної ради Віталій Француз і голова Житомирського обласного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Святослав Васильчук. Виступаючі говорили про те, що, вшановуючи світлу пам’ять мільйонів полеглих, українці спокійно і з надією дивляться в майбутнє. Вони готові прийняти всі виклики, але понад усе хочуть миру.

Хвилиною мовчання, хвилиною пам’яті вшанували всі присутні полеглих у війні, яка забрала мільйони життів наших співгромадян.

Останній в’язень концтабору «Майданек» Франц Бржезицький, спілкуючись із журналістами, сказав, що у такі дні, звичайно, згадує воєнні роки і бажає, щоб слово «війна» було забуте і прокляте. А ще Франц Карлович висловлює велику подяку вдячним потомкам за пам’ять і шану.

Життя – живим, загиблим – вічна слава й дяка.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівне: за 5 місяців 2014 ...

КОМЕНТАРІ