У Житомирі проходять заходи на знак вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні

У Житомирі проходять заходи на знак вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні

09.05.14 11:37 0 627
Так, 8 травня представники обласної та міської влади, районних рад Житомира поклали квіти до могил солдатів, котрі загинули, захищаючи рідну землю. Урочисті покладання та мітинги-реквієми відбулися на військових кладовищах Королівського та Богунського районів обласного центру.

«У Житомирській області, мабуть, немає родини, яку б не зачепила ця страшна трагедія – війна. як ніколи потрібно знати та пам’ятати, що найбільший внесок у перемогу у Другій світовій війні зробила саме Україна», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих.

До вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні долучилися представники ветеранських та інших громадських організацій, молодь та учні.

За словами заступника голови облдержадміністрації Ярослава Долгих, потрібно особливу увагу приділяти патріотичному вихованню молоді. У школи потрібно повертати навчання з військової підготовки для хлопців та з надання першої медичної допомоги для дівчат. Крім того, посадовець зазначив, що патріотизм у молоді повинно виховувати об’єктивне висвітлення історії, зокрема щодо подвигів українців у Другій світовій війні.

Нагадаємо, що на Житомирщині на проживає 50 тис. 444 ветеранів війни, серед яких інвалідів війни - 3950, учасників бойових дій – 5128, учасників війни – 35492, осіб, прирівняних за пільгами -5874.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Міліціонери Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ