В Житомирській області рятувальник провели урок з основ безпеки життєдіяльності

В Житомирській області рятувальник провели урок з основ безпеки життєдіяльності

09.05.14 14:11 0 654
Питання безпечної життєдіяльності дитини ніколи не втрачають своєї актуальності. Небезпека може чатувати на них як вдома, так і на вулиці, під час відпочинку на природі, тощо.

Щоб убезпечити підростаюче покоління від негативних факторів впливу надзвичайних ситуацій, рятувальники прикладають максимум зусиль. Форми різні: починаючи від викладання курсу з основ безпечної життєдіяльності під час навчального процесу та закінчуючи набуттям учнями практичних навичок. Прикладом може слугувати і те, що 7 травня в рамках Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в Житомирському вищому професійному училищі будівництва і дизайну рятувальники провели Урок з основ безпеки життєдіяльності.

В ході заняття співробітники ДСНС продемонстрували відеофільми про те, як недбалість дорослих і пустощі дітей приводять до пожеж. Також розповіли не лише як уникнути лиха, але й як потрібно діяти у разі виникнення тієї чи іншої надзвичайної події, за якими номерами телефонувати до служби порятунку та як надавати першу допомогу.

На уроці було весело: діти у форматі гри повторювали ази безпеки, грали у вікторини і розважалися, одержуючи нагороди за активність.

Урок виявився напрочуд пізнавальним: яскраво виступила в жанрі КВК команда ДЮП “Унікум» Житомирського міського колегіуму. Дружина юних пожежних готується до обласного етапу XX Всеукраїнського фестивалю ДЮП, це був їх перший виступ у цьому закладі. Перший млинець не виявився глевким, і голосні овації звучали як подарунок членам ДЮП.

Учні не поспішали покидати клас, ще довго задавали питання педагогу в формі ДСНС, після чого кожен із присутніх школярів отримав пам'ятку на протипожежну тематику.

Педагоги закладу відзначили, що такі Уроки дуже важливі. Для школярів вкрай необхідно приймати участь у практичних заняттях, навчитися чомусь новому та цікавому.

Профілактична робота з дітьми рятувальників Житомирщини на цьому не закінчується. Ще не один навчальний заклад вони планують відвідати. Адже після подібних заходів у свідомості дітей буде закладений базовий потенціал поведінки в екстремальних ситуаціях.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ