На Тернопіллі "Раритетам" часів війни не місце в домівках

На Тернопіллі "Раритетам" часів війни не місце в домівках

09.05.14 14:43 0 679
Дописувач одного з місцевих інтернет-ресурсів запитує: «Викопав на городі декілька давніх патронів від карабіну. Вони не з часів війни, а молодші. Для використання не придатні, бо ржаві, але цілі. Мене цікавить чи можна такі вдома зберігати як сувенір? Чи є якась процедура їх експертизи? Хто що чув, хто що знає?»

- Однозначно знахідку необхідно здати до органів внутрішніх справ, - каже старший інспектор з особливих доручень дозвільної системи обласного управління міліції Степан Джинджиристий, - після відповідної експертизи набої будуть знищені. Це, перш за все, питання безпеки. Старі, ржаві патрони, лише з вигляду безпечні, насправді ж, навіть такі раритети можуть становити реальну загрозу для життя і здоров’я людей.

Згідно чинного законодавства, громадяни можуть зберігати у себе патрони лише до зареєстрованої на них зброї.

- Набої повинні відповідати виключно тому виду зброї, яка зареєстрована на власника, - зауважує Степан Джинджиристий, - якщо, приміром, громадянин володіє зброєю 5,6 мм, а зберігає набої 9 мм, це буде порушенням.

Міліціонери нагадують, що носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років (ч.1 ст.263 ККУ).

Громадяни у володінні яких є незареєстрована зброя чи боєприпаси можуть добровільно їх здати до органів внутрішніх справ і таким чином уникнути кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

В Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ