У Тернополі вшанували пам'ять жертв Другої Світової війни

У Тернополі вшанували пам'ять жертв Другої Світової війни

09.05.14 11:09 0 697
8 травня у Тернополі відбулися поминальні заходи на знак вшанування пам’яті загиблих у Другій Світовій війні. Біля пам’ятника Матері, що у Старому парку священнослужителі УПЦ КП на чолі з архієпископом Нестором відправили панахиду. Представники влади та громадськості поклали квіти до монументу жертвам нацизму. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

« ми вшановуємо усіх жертв, невинно убієнних під час Другої Світової війни. 8 та 9 травня сесією міської ради у Тернополі оголошено Дні жалоби. У ці дні у місті не буде проводитися жодних інших заходів, окрім поминальних, аби уникнути можливих провокацій. 9 травня організація ветеранів без жодної символіки має бажання покласти квіти до меморіалу Вічного вогню у Старому парку. В черговий раз прошу усіх тернополян утриматися від можливих провокацій», - зауважив Сергій Надал.

Довідка.

Друга світова війна тривала шість років. У неї було втягнуто 72 держави. Країни, які взяли участь у війні, мобілізували майже 110 млн. осіб. У Другій світовій війні загинуло понад 60 млн. осіб, більше половини з яких — цивільне населення. Для знищення один одного противники застосували величезну кількість зброї: майже 650 тис. літаків. 300 тис. танків і бронемашин, 1 млн. стволів артилерії. Вже наприкінці війни була використана зброя масового знищення — атомна бомба.

У роки ІІ Світової війни були зруйновані тисячі міст Європи та Азії, у тому числі такі красені світової архітектури, як Варшава, Берлін, Будапешт, Гамбург, Дрезден, Київ, Нагасакі, Хіросіма та ін. Десятки мільйонів людей у різних країнах залишилися без даху над головою. Величезних збитків було заподіяно економікам воюючих держав.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчанка обікрала ...
Наступна новина: Біженці з Криму ...

КОМЕНТАРІ