Відбулися установчі збори щодо формування нового складу Громадської ради при УМВС України в Тернопільській області

Відбулися установчі збори щодо формування нового складу Громадської ради при УМВС України в Тернопільській області

09.05.14 11:40 0 655
В приміщенні обласної міліції зібралися представники громадських організацій, недержавних засобів масової інформацій, аби провести установчі збори з формування нового складу Громадської ради при УМВС.

На початку засідання до присутніх звернувся начальник обласного управління міліції Василь Облещук. Він доповів про оперативну обстановку на Тернопільщині, розповів про створення батальйону спецпризначення «Тернопіль» та роти патрульної служби «Теребовля».

– Зважаючи на ситуацію в державі, тернопільські міліціонери працюють у посиленому режимі, – зазначив полковник міліції. – Частина наших працівників несуть службу й забезпечують охорону громадського порядку на сході. Аби запобігти можливим провокаціям 9 травня, міліціонери також будуть цілодобово чергувати у парках, місцях масового скупчення людей.

Роботу зібрання щодо формування нового складу Громадської ради розпочав представник ініціативної групи Володимир Шевченко. Він озвучив присутнім список тих, хто подав заявки на членство в раді. А це 29 громадських організацій і недержавних ЗМІ, які подали повний пакет документів згідно з вимогами. На підставі поданих заяв ініціативна група сформувала загальний список учасників установчих зборів.

Головою установчих зборів по формуванню Громадської ради було обрано Юрія Моргуна, секретарем – Володимира Шевченка. Обрали також лічильну комісію у складі трьох чоловік.

Відтак перейшли до самого голосування, яке здійснювалося відкрито більшістю голосів. За його результатами затверджено склад новоствореної Громадської ради в кількості 28 осіб. Головою ради обрано Юрія Моргуна, його заступником – Володимира Малишевського. Обов’язки секретаря організації покладено на пенсіонера ОВС Зеновія Гладчука.

- Сподіваюся, Громадська рада ефективно працюватиме, ми хочемо допомагати міліції у роботі, щоб мешканці нашого краю почувалися у безпеці, – зазначив новообраний голова Юрій Моргун. - Будемо клопотати перед органами місцевого самоврядування про покращення матеріального забезпечення правоохоронців.

Від слів перейшли до конкретних дій. Члени громадської ради вирішили завтра, 9 травня, у повному складі прийти до Парку слави і разом з правоохоронцями стежити за охороною громадського порядку.

Наступне планове засідання Громадської ради відбудеться 15 травня о 18 годині.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери Закарпаття ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ