Юрій Демяненко:

Юрій Демяненко: "Міліціонери Житомирщини - патріоти держави й роблять все, аби убезпечити її громадян від небезпек та зберегти цілісність України"

09.05.14 12:39 0 635
Одним з основних питань серед низки запланованих на черговій прес-конференції начальника УМВС Юрія Демяненка обговорювались заходи міліції з протидії озброєній злочинності та належного забезпечення правопорядку під час масових заходів 8-9 травня.

В УМВС України в Житомирській області на запитання журналістів центральних та регіональних засобів масової інформації напередодні знаменних для нашої держави дат відповідав начальник обласного відомства Юрій Демяненко, який зокрема наголосив:

- Загальна ситуація в країні загострюється. Нас не може це не хвилювати і ми адекватно діємо. Ми працюємо у посиленому варіанті несення служби для попередження та виявлення небезпечних осіб, окремих груп, чиї дії можуть носити протиправний характер. Крім того, частина наших колег уже виїхали в інші регіони України і допомагають там по забезпеченню охорони громадського порядку. Зокрема, підрозділи житомирської міліції працюють в Одесі, Харкові, Луганську, Херсоні, Донецьку.

Також на території області створено 3 контрольно-пропускні пункти та 9 блок-постів, на яких разом з правоохоронцями несуть службу й громадські активісти. Окрім того, в усіх районах області створено мобільні групи, готові будь-якої миті відреагувати на повідомлення про протиправні дії.

Останнім часом кількість кримінальних подій з використанням зброї просто зашкалює. Одним з кроків протидії у цьому став проведений місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв. Про його результати також розповів начальник УМВС.

Розкриття резонансних злочинів, що сталися упродовж минулого тижня на території області, засвідчили здатність міліції працювати і по забезпеченню правопорядку і по протидії злочинності.

Так, 27 квітня у річці Уж поблизу с. Поліського Коростенського району було виявлено чоловіка з ознаками насильницької смерті. Коли невідомого дістали з води, на його тілі були явні ознаки побиття, у тому числі травми голови.

Першочерговим завданням для міліції було встановлення особи загиблого, на вигляд йому було 40-45 років. Перевіряли відомості про безвісне зникнення людей, проводили опитування жителів довколишніх сіл, інші заходи.

За кілька днів вдалося ідентифікувати особу потерпілого. Як з’ясувалось, він був жителем Коростенського району, а ще за кілька днів затримати й тих, хто причетний до його вбивства.

Нині двом чоловікам оголошено про підозру у ході досудового розслідування за ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) та ч.3 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Вирішується питання про обрання відносно них міри запобіжного заходу.

Але найбільше присутніх журналістів та громадських активістів цікавило питання дій міліції під час 8 та 9 травня. Жоден з озвучених ними аспектів не залишився без відповіді. Загалом начальник УМВС повідомив, що упродовж двох днів на території області відбудеться 122 масових заходів у 60 населених пунктах області, участь в яких очікується близько 21 тисячі людей. На охорону громадського порядку залучатиметься близько 800 правоохоронців.

Окремо Юрій Демяненко звернувся до всіх жителів та гостей області з проханням і закликом бути максимально терпимими, толерантними, не піддаватись на можливі провокації та використовувати лише державну символіку, аби унеможливити розпалювання ворожнечі, провокування штучних конфліктів чи, тим більше, силові з’ясування стосунків.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 11 травня в Зарваниці ...

КОМЕНТАРІ