В Україні проведуть конкурс ідей щодо меморіалу Небесній сотні у Києві

В Україні проведуть конкурс ідей щодо меморіалу Небесній сотні у Києві

10.05.14 14:22 0 682
Для визначення найкращої ідеї художнього відображення трагічних подій Майдану та вшанування пам’яті загиблих Героїв заплановано провести всеукраїнський відкритий конкурс на визначення кращої ідеї меморіального комплексу Героям Небесної Сотні у Києві.

Конкурс має відбутися на наступних засадах:

Право на визначення тематики та ідеології конкурсу належить народові України. На офіційному веб-сайті конкурсу розташовані декілька опитувальників: стосовно об’єкту увічнення, програми та умов конкурсу, складу ради громадських експертів.

Рішення з цих питаннях буде прийнято організаторами конкурсу (КМДА та Міністерство культури України) на основі результатів опитування громадян.

Демократичний процес подачі проектів. Конкурс є відкритим, всеукраїнським конкурсом. Вперше в Україні на конкурс можуть бути подані проекти від учасників без обмеження фахового рівня учасників.

Прозорість організації конкурсу. Для максимальної відкритості та прозорості дій з організації конкурсу та визначення переможця конкурсу та залучення активних членів української громади формується рада громадських експертів, яка:

* проводить експертизу програми та умов конкурсу

* впроваджує контроль за виконанням програми та умов конкурсу

* проводить експертизу конкурсних проектів на відповідність темі конкурсу

* проводить інформування населення про проведення конкурсу

* впроваджує контроль за прозорістю та відкритістю обрання переможця конкурсу

Склад ради громадських експертів формується за пропозиціями громадян України.

Широке публічне обговорення. Вперше в Україні на широке публічне обговорення будуть винесені програма та умови конкурсу, а також всі подані на конкурс проекти. Лише після процесу широкого публічного обговорення проекти будуть проекспертовані радою громадських експертів та членами журі конкурсу.

Конкурсом передбачена можливість участі громадян інших держав, повідомляє портал nebesna.kga.gov.uа.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщина вшановує ...

КОМЕНТАРІ