Російський ПЕН-Центр: Брехня журналістів призвела до війни з Україною

Російський ПЕН-Центр: Брехня журналістів призвела до війни з Україною

10.05.14 10:51 0 685
Брехня журналістів, яких днями нагородив Володимир Путін, призвели до ескалації насильства і війни з Україною.

Про це йдеться у заяві Російського ПЕН-Центру.

«Насильство над словом і над сенсом неминуче переростає у фізичне насильство. Ескалація брехні обертається військовою ескалацією. Саме так виглядає війна в Україні», – йдеться у заяві.

«Розпочата з брехні про насильство в Криму, вона призвела до десятків реальних жертв на південному сході України. Нагороджені президентом напередодні Дня друку журналісти стали солдатами цієї війни», – пишуть учасники ПЕН-Центру.

«Їх брехня обернулася кров’ю і смертю, а їхній цинізм і істерика, які завдали величезної шкоди російській суспільній свідомості, назвали у підписаних президентом нагородних листах «об’єктивним відображенням подій», – зазначається у заяві.

«Ми не можемо, не маємо морального і професійного права миритися з наругою над словом і знищенням смислів. Ми будемо і надалі відкрито висловлювати свою позицію, підтримувати діалог з друзями та колегами в Україні, щоб разом протистояти брехні і насильству», – підсумовують у Російському ПЕН-Центрі.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін нагородив понад 300 працівників ЗМІ за «об’єктивне висвітлення» захоплення Криму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ