Україна відзначає 69-ту річницю Перемоги над фашизмом

Україна відзначає 69-ту річницю Перемоги над фашизмом

10.05.14 15:12 0 749
9 Травня Україна відзначає 69-ту річницю перемоги над фашизмом. на Волині відбувається низка заходів, зокрема у Луцьку, на Меморіальному комплексі «Вічна слава» відбувся урочистий мітинг та покладання квітів до пам’ятних знаків та Вічного вогню.

Участь у заході взяли представники влади, ветерани, представники громадськості та засобів масової інформації

Із словами привітань до присутніх звернулися голови облдержадміністрації Григорій Пустовіт та облради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Гаврило Черняк, учениця обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Ірина Ходорковська.

«Шановні ветерани, минає 69 років як закінчилася війна, як припинили лунати гарматні постріли на теренах України та Європи, стихли вибухи бомб, перестали гинути солдати. 9 Травня 1945 року завершилася одна з найжорстокіших воєн в історії людства. І лише завдяки вам, тим хто захищав Батьківщин, рідну Україну, ризикуючи власним життям, не думаючи про себе вдалося зупинити окупанта», - звернувся до ветеранів у своїй промові голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

«Перемога вартувала Україні 7 мільйонів загиблих, багато втратили здоров’я, багато – зникло безвісти на полях бою. Мільйони недоспіваних пісень, непрожитих життів – кривава ціна. 69 років тому окупантів зупинили раз і назавжди. МИ були переконані – війна більше ніколи не прийде в Україну. Однак життя показало: коли держава забуває про свою армію, а влада перестає думати про народ, історія може повторюватися», - підкреслив голова облдержадміністрації.

«Я висловлюю вдячність тим, хто воював за Україну на полях Другої Світової війни. Ви здійснили свій подвиг 69 років тому. Завдяки вашому героїзму ми отримали Велику Перемогу, а наші діти – чисте мирне небо. Держава, незважаючи на труднощі сьогодення, намагається допомагати вам, оточує вас турботою. Можливо цього недостатньо, однак ми робимо це зі щирою душею, відкритим і вдячним серцем. Шана вам усім, за ваш подвиг», - наголосив Григорій Пустовіт.

На Меморіальному комплексі «Вічна Слава» звучали воєнні пісні. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, а потому духовенство відслужило спільну панахиду за полеглими на фронтах Великої Вітчизняної війни.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Столичні телеканали ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ