У Волинській області "Сплять мільйони загиблих в окопах…"

У Волинській області "Сплять мільйони загиблих в окопах…"

10.05.14 12:14 0 907
Слова подяки за подвиг, людська доброта і увага – із такими презентами завітали волинські правоохоронці на чолі із начальником обласного управління міліції Волині Петром Шпигою до ветерана органів внутрішніх справ полковника у відставці Олександра Буряка у день Великої Перемоги.

Олександр Пилипович у листопаді 1943 року був призваний до лав Червоної Армії, а далі – Далекий Схід, 327-й стрілецький полк 34-ї стрілецької дивізії. Червоноармієць-кулеметник. Із серпня по вересень 1945-го – війна проти японських імперіалістів, у червні 1946-го – навчання в окремому учбовому батальйоні 34-ї стрілецької дивізії 15-ї армії. З березня 1947 року продовжив службу в полковій школі, а у вересні 1950 року звільнений у запас Збройних Сил.

За роки служби самовідданий офіцер нагороджений медалями «За перемогу над Німеччиною» (1945 р.) та «За перемогу над Японією» (1945 р.), «Орденом Вітчизняної війни» ІІ ступеня (1985 р.).

Після війни продовжив службу в органах внутрішніх справ. Загалом боротьбі зі злочинністю та служінню українському народові віддав немало-небагато – 41 рік.

– Нехай Господь посилає Вам міцне здоров’я, турботу і любов родини. Нехай у вашому домі завжди панує хороший настрій і щастя, – із такими словами звернувся до ветерана Петро Шпига та презентував квіти, грошову нагороду та подарунок.

Маючи за плечима 87 прожитих нелегких років, ветеран досі чітко пам’ятає усі воєнні лихоліття. І досі нагадує про себе бойове поранення. Але сивочолий офіцер жодного разу не нарікав на долю, навпаки – пишається тим, що разом із мільйонами українців 69 років тому виніс на своїх плечах довгождану перемогу над ворогом. Шкодує тільки, що за мирне небо над головою на всіх фронтах загинуло так багато його бойових побратимів:

Сплять мільйони загиблих в окопах.

Це моєї країни сини.

Де була б ти Європа?

Де була б ти, якби не вони?

Такими словами Юрія Рибчинського зі сльозами на очах ветеран згадав товаришів, котрі відійшли у Вічність.

– так, як і сім десятків років тому, ми повинні гуртуватися, аби зберегти мир, спокій і державу. Нехай береже нас усіх Господь, – із таким побажанням звернувся до волинян Олександр Пилипович.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ