Зміни до законодавства України щодо соціального захисту військовослужбовців та працівників міліції

Зміни до законодавства України щодо соціального захисту військовослужбовців та працівників міліції

10.05.14 09:48 0 725
Зважаючи на смертельну небезпеку, яка нависла над суверенітетом та територіальною цілісністю України, з ініціативи керівництва МВС 6 травня 2014 р. Верховна Рада України прийняла ряд важливих законодавчих актів.

Вони спрямовані на розширення кола осіб, які можуть претендувати на прийняття та проходження служби в органах внутрішніх справ, підвищення соціальної захищеності осіб рядового та начальницького складу ОВС та військовослужбовців.

Внесеними змінами до ст.2 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», за пенсіонерами, які отримували пенсійне забезпечення за цим законом, у разі прийняття їх на службу на посади рядового начальницького складу до підрозділів патрульної служби, міліції особового призначення нарахування та виплата пенсії зберігається.

Законом України «Про внесення змін до ст.6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» визначено, що військовослужбовці та особи рядового начальницького складу, які захищали незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції, визнаються учасниками бойових дій.

Змінами до Законів України «Про міліцію» та «Про військовий обов′язок та військову службу», в разі виявлення бажання проходити службу в органах внутрішніх справ особами призовного віку, на період служби їм надається відстрочка від призову.

Упорядковано виплати одноразової грошової допомоги при звільненні зі служби особам, які станом на 16 березня 2014 року проходили службу на території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь. Такі виплати здійснюються у разі продовження працівниками служби за межами тимчасово окупованої території України.

Держава створює умови щодо забезпечення соціального захисту правоохоронців, поліпшення їх діяльності. Правоохоронці мають захистити державність та територіальну цілісність України.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заньківчани перерахують ...
Наступна новина: Війна закінчується тоді, ...

КОМЕНТАРІ