Роман Навроцький: "Кожен українець повинен рятувати власну державу"

Роман Навроцький: "Кожен українець повинен рятувати власну державу"

10.05.14 16:44 0 714
Свободівець Роман Навроцький, який є довіреною особою кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока в Тернополі, взяв участь у медія-марафоні від Тернопільської експертної групи. Тема, яку обговорювали учасники заходу, є ситуація на сході. Зокрема було порушено питання про те, як захистити і вберегти державу.

"Після правління злочинних режимів ми отримали зруйновану Україну. Протягом 23 років незалежності її розграбовували та обкрадати. Якщо говорити про оборонну здатність, то її наразі немає. Протягом двох десятків років генерали, прапорщики та офіцери розпродували двигуни від військових машин, цілі машини, ракетні установки та інше і свідомо роззброювали нашу армію. Усі дії контролювалися безумовно Московією. Від початку 90-х у військовиків були сексоти та агентура Москви. До сьогоднішнього дня це явище до кінця не викорінено. Тож не відомо, чого ще можна чекати.

Ми живемо у військовий час і стали свідками, що кожен українець повинен рятувати власну державу, перераховуючи по 5 гривень на озброєння армії. Люди допомагають і готові надалі підтримувати хлопців, які захищають державну цілісність від сепаратистів і терористів. Тому Міністерство оборони повинно відзвітувати, скільки коштів було зібрано і на що їх було спрямовано. Українці мають знати, скільки грошей пішло на кулі, на спорядження, на всі військові потреби. Днями я телефонував до людини у Слав'янськ і мені повідомили, що ситуація дивна: солдат посилають на антитерористичні операції відстрілювати терористів, які прикриваються від куль дітьми і жінками. Якщо ми відстрілюємося і нашим солдатам не вистачає куль, то чим відбиватися, коли зайдуть з інших сторін? Потрібно спрямувати 5% від ВВП на фінансування збройних сил, бо ми не маємо армії, яка б конкурувала з іншими. Хоча ми маємо договори з продажу військової техніки, обладнання, ми виготовляємо надійні танки, і чому це ніхто не розвиває?

У передвиборчій програмі Олега Тягнибока передбачені такі пункти, які спрямовані на оборону держави:

- Ліквідувати антидержавні заколоти путінських диверсантів і сепаратистів в східних регіонах країни;

- Встановити фінансування ЗСУ на рівні 5% від ВВП;

- Збільшити грошове утримання військовослужбовців. Розв'язати проблему забезпечення їх житлом шляхом надання державою пільгових кредитів;

- Розбудовувати національний військово-промисловий комплекс для забезпечення ЗСУ сучасним вітчизняним озброєнням;

- Створити боєздатну високотехнічну і професійну контрактну армію;

- Заснувати народний резерв збройних сил за швейцарським зразком. Відновити систему початкової військової підготовки та цивільної оборони;

- Створити ефективну контррозвідувальну службу;

- Відновити тактичний ракетно-ядерний арсенал".

Вважаю, що якщо ці засади реалізуємо – ми матимемо надійний захист і українці житимуть у безпеці", – зазначив Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові проходять ...

КОМЕНТАРІ