У Чернігові проходять урочисті заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

У Чернігові проходять урочисті заходи з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

10.05.14 16:57 0 687
9 травня зранку керівництво області та міста – голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Івашко, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, а також народні депутати України Владислав Атрошенко та Валерій Дубіль поклали квіти до братської могили у сквері імені М. Попудренка.

Учасники церемонії Хвилиною мовчання вшанували пам'ять командирів і солдат, які загинули під час визволення обласного центру Чернігівщини восени 1943 року та поховані у братській могилі. Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют.

Після цього всі учасники свята прибули на Болдину гору до Меморіалу Слави. Там відбувся мітинг-реквієм «Народ і армія єдині» та покладання квітів до Вічного вогню.

Керівники області та міста звернулися з вітальним словом до присутніх ветеранів, членів їх родин, до всіх, хто прийшов вшанувати та вклонитися світлій пам'яті тих, хто поліг у боротьбі за визволення Батьківщини, хто поклав край руйнівній ідеології фашизму.

Зокрема, міський голова Олександр Соколов підкреслив, що для чернігівців День Перемоги – це свято всіх наступних поколінь, які живуть вільно під мирним небом, це той день, коли по-особливому відчувається глибинний неперервний духовний зв'язок поколінь. «Наш обов'язок – зберегти свою власну історію, яку час від часу намагаються переписати. Зберегти традиції достойного вшанування дідів і прадідів. Ми не маємо права зрадити їхню мету – жити вільно в своїй державі, на мирній землі, спокійно працювати заради щасливого майбутнього», - сказав він.

Ветерани, керівництво області та міста, представники місцевих осередків політичних партій, громадських організацій, жителі обласного центру поклали квіти до Вічного вогню та Хвилиною мовчання вшанували загиблих у роки війни.

Святкування Дня Перемоги завершиться ввечері. На Красній площі міста відбудеться святкова тематична програма «Народ і армія єдині» за участю місцевих творчих колективів та святковий феєрверк.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роман Навроцький: ...
Наступна новина: Створено тимчасову комісію, ...

КОМЕНТАРІ