Олег Тягнибок: "Подолаємо українофобію – здолаємо окупантів"

Олег Тягнибок: "Подолаємо українофобію – здолаємо окупантів"

10.05.14 08:39 0 712
"Нині першочерговим завданням для української влади і суспільства є подолання насаджуваної російським агресором українофобії. Кожен українець має плекати українськість, українську силу, пишатися своєю мовою й історією – це наша відповідь інформаційній агресії кремлівської пропаганди. Ключовим елементом у подоланні українофобських пережитків є звільнення від тоталітарної совєцької спадщини. І тут потрібна чітка, тверда і послідовна державна політика, що завершить десовєтизацію, новим поштовхом до якої стала Революція гідності". Про це, виступаючи 9 травня 2014 року в Бродах на Львівщині, заявив кандидат на пост Президента України від ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Спілкуючись із громадою, лідер українських націоналістів констатував, що напружена ситуація на сході країни не в останню чергу зумовлена українофобією, яку 360 років поспіль наполегливо насаджував у нашій країні московський окупант та його маріонетки. "Українофобією був просякнутий совєцький режим, це було намагання додушити в українцях волелюбний козацький дух. Ненависть до всього українського була зумовлена страхом перед українським національним рухом. Самі лише слова "петлюрівці" чи "бандерівці" або поява синьо-жовтого чи червоно-чорного прапорів змушували тремтіти окупантів, що, до речі, і відбувається на Донбасі", – підкреслив Олег Тягнибок.

Кандидат на пост Президента України наголосив, що за роки незалежності нібито українська влада не лише не спромоглася розпочати подолання українофобії – навпаки, часто долучалася до її посилення, особливо в останні роки, за режиму Януковича. "Ця політика проявлялась, з одного боку, в недостатній підтримці українського; приклад – кількасоттисячний Сімферополь, де була лише одна українська гімназія, попри те, що конкурс до неї як україномовного навчального закладу становив 18 дітей на місце! А загалом українською в Криму 2013 року навчалися лише 7,4% школярів. Українська мова до останнього часу не стала основною навіть на державних каналах телебачення, не говорячи про комерційні. У жовтні минулого року в найкращий час на восьми найрейтинговіших українських телеканалах частка державної мови складала менше 32%. Минулого року в Україні державною мовою видавали лише 30 % газет, а журналів – аж 18,5%", – нагадав свободівець. За його словами, за всі попередні роки Незалежності толерування владою совєцького минулого, збереження шизофренічної роздвоєності історичної пам'яти підтримувало українофобію.

"Українофобія зараз стає основою ідеології терористів-диверсантів, які розпочали етнічні чистки українців у захоплених містах Донбасу і Криму. До того ж, пропагування ненависті до всього українського було і лишається одним із головних завдань російської пропаганди, яка в умовах відкритої терористичної атаки на Українську державу відкинула останні пристойності і є рупором відвертої брехні. Ця брехня є основою дезінформаційної антиукраїнської політики, яку Росія розпочала не і не вчора. Це системний підхід кремлівської машини пропаганди",– зазначив націоналіст.

На переконання Олега Тягнибока, першочерговим завданням чинної влади і українського суспільства є подолання насаджуваної агресором українофобії. "Ми повинні плекати українськість, плекати українську силу, пишатися своєю мовою та історією – це наша відповідь інформаційній агресії кремлівської пропаганди. Ключовим елементом у подоланні українофобських пережитків є звільнення від тоталітарної совєцької спадщини. І тут потрібна чітка, тверда і послідовна державна політика, що завершить десовєтизацію, новим поштовхом до якої стала Революція гідності. Нарешті маємо заборонити використання знущальних імперсько-большевицьких символів, відзначення "красних дат калєндаря", перейменувати вулиці та демонтувати пам'ятники на честь катів України. Одночасно потрібно позбавляти ліцензій ЗМІ, які порушують мовне законодавство, принижують національну гідність українців, поширюють дезінформацію або здійснюють антиукраїнську пропаганду", – зазначив Олег Тягнибок.

Довідка: ВО "Свобода" з перших днів перебування у парламенті робить усе для затвердження цих ініціатив на законодавчому рівні. Депутати-свободівці розробили проєкт закону про заборону комуністичної ідеології та проект постанови про подолання наслідків совєцької окупації України, низку ініціатив, спрямованих на захист і підтримку української мови. Затвердження цих документів покликане подолати українофобію і стане дієвим інструментом протистояння зовнішній агресії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ