У Львові "Свобода" у боротьбі з сепаратизмом

У Львові "Свобода" у боротьбі з сепаратизмом

10.05.14 17:49 0 782
Озброєні відвагою і рішучістю… За нами – біль і пам?ять про наші перемоги і втрати. Ми пахнемо передчуттям війни, в очах – віра в перемогу, а зіниці – кольору смертей загиблих побратимів. Майдан був для нас моральною підготовкою з елементами фізичного гарту та випробування витримки. Тепер настали часи великих бойових вишколів, партизанських розвідок та операцій, відпрацювання ефективної роботи загонів самооборони для боротьби з ворогом.

Дефіцит патріотизму та працелюбства в органах внутрішніх справ та в найвищого армійського керівництва у воєнний час виливаються чималою кров'ю для українців. І спонукають проводити народні антитерористичні операції. Свободівці беруть участь як у найжорсткіших операціях проти сепаратистів, так і в забезпеченні армії, патрулюванні міст, проводять бойову підготовку. Вони служать у Нацгвардії та у спеціальних батальйонах на сході країни. Спробуймо створити карту активності організацій, однак не розкриватимемо в ній повстанських вилазок і диверсійних антитерористичних операцій.

Свободівці Донбасу активно борються за єдність і неподільність України. На жаль, нашого побратима Дмитра Чернявського було убито в протистоянні із сепаратистами, ще двох – викрадено.

У Донецьку веде партизанську боротьбу мобільна група свободівців. Завдяки їхнім діям сепаратисті відчувають себе у небезпеці в кожному куточку міста (виняток становить центр – територія поблизу захоплених будівель). Хлопці змушені переховуватись на конспіративних квартирах, адже місцеві "правоохоронці" діють заодно із сепаратистами. Міліція надала російським диверсантам списки всіх свободівських активістів, тож на них фактично оголошено полювання.

17 квітня Донецька "Свобода" брала участь в охороні українського мітингу в Донецьку. 28 квітня свободівці намагалися захистити учасників мирного маршу від нападу сепаратистів, але через зрадницькі дії донецької міліції акція закінчилася кривавою бійнею. Сепаратисті жорстоко побили учасників мирної демонстрації. Під час цих подій постраждали й свободівці. Одного із хлопців було доправлено в лікарню.

У Великоновосілківському районі Донецької області під егідою місцевої "Свободи" створено дієвий загін самооборони з місцевих мешканців. Цей загін 29 квітня в селі Великі Новосілки, що є районним центром, змусив тікати сепаратистів, які планували захопити будівлю райради. Завдяки діям загону їхній район – один із небагатьох в області, де сепаратистів немає. Зараз хлопці готуються до захисту території від подальших атак ворога.

Зусиллями Маріупольської "Свободи" створено народну дружину, яка забезпечує громадський порядок у місті. Невдовзі хлопці отримають дозвіл на носіння зброї та стануть до патрулювання міста разом із правоохоронцями. Маріупольська "Свобода" допомогла облаштувати блокпості довкола міста. А 23 квітня свободівська мобільна група звільнила будівлю міської ради в Маріуполі та передала приміщення в руки правоохоронців. Втім, уже за кілька годин міліція знову пустила туди сепаратистів.

У Добропіллі за участі "Свободи" створено дієвий загін самооборони. Місто пильнують українські патрулі, відбувається чергування на блокпостах. За час протистояння із сепаратистами місцева "Свобода" здобула багато прихильників, що підтверджує українську сутність Донбасу.

У Костянтинівці викрали двох членів "Свободи" – Ярослава Маланчука та Артема Попіка. Ярослав є членом окружної виборчої комісії у 50-му територіальному виборчому окрузі від кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока.

У Слов'янську та Краматорську активісти "Свободи" перебувають під постійною загрозою. Ці міста повністю контролюють сепаратисті, тому будь-яка активна протидія дуже небезпечна.

На півдні та сході країни свободівці стають у центрі опору сепаратизму. Так, у Миколаєві діє самооборона Майдану, організована місцевою "Свободою". Її лідером є голова Миколаївської міської організації ВО "Свобода" Ігор Дерев'янко. Самооборонівці брали активну участь у захисті ОДА від сепаратистів 7 квітня 2014 року та в очищенні площі від їхнього табору. діє система швидкого реагування самооборони на загрози з боку путінських диверсантів за допомогою поділу на десятки. Постійно відбуваються вишколи для членів загону – як теоретичні, так і практичні (вогнева підготовка, польові навчання). Найближчим часом буде сформовано блокпост, на якому чергуватимуть лише свободівці.

Потужна самооборона під проводом свободівців діє у Вознесенську. У місті Снігурівка діє самооборона та блокпості, у яких задіяно місцевих націоналістів. Крім того, миколаївські свободівці регулярно беруть участь у забезпеченні військових.

На Херсонщині за участі свободівців створено загони самооборони у 8 містах та селищах.

У Дніпропетровську створено свободівську сотню самооборони, яка утримує визначений блокпост та реагує на загрози у місті. Свободівці допомагають військовим частинам, дислокованим в області. Є активісті, які виїхали в обласний центр і вступили в батальйон "Дніпро". У Кривому Розі та Дніпродзержинську самооборону очолюють свободівці.

У Запорізькій області загони самооборони діють в обласному центрі, Мелітополі, Енергодарі, Бердянську. Свободівці приєдналися до місцевої самооборони, патрулюють територію навколо ОДА, чергують на блокпостах, у місті, також самооборона разом з рибінспекцією проводить патрулювання. "Свобода" бере участь у недільних вічах за єдність України, з ініціативи "Сокола" проходять щотижневі велопробіги за єдність України. У Мелітополі свободівці створили власний загін, також чергують на блокпостах на в'їздах у місто, беруть участь в акціях за єдність України.

У північних районах Луганщини формуються загони самооборони за участі представників свободівців. Найчисельніший – у м. Сватове, там також створено блокпості. У Луганську формується сотня самооборони, командиром якої є свободівець (ця сотня охороняла студентський мітинг 17 квітня). Луганська "Свобода" постійно бере участь в акціях за єдність України, поширює патріотичні листівки та наліпки.

Харківська "Свобода" регулярно бере участь у мітингах та акціях за єдність України. Наймасштабніші заходи відбулися 2, 9 березня, а також 7, 12, 13 квітня. Крім того, націоналісті беруть участь у забезпеченні частин, розташованих поблизу державного кордону.

Кілька свободівців пішли на службу до спецбатальйонів "Харків" та "Слобожанщина". А голову Харківської обласної організації ВО "Свобода" було мобілізовано до Збройних Сил України.

4 березня в обласному центрі відбулася донорська акція: кров передано на потреби українського війська.

Лише завдяки свободівцям на обласному телебаченні з'явилася плашка "Єдина країна".

В Ізюмі під тиском громади та свободівців депутати Ізюмської райради засудили агресію Путіна в Криму та закликали вивесті російські війська з тереторії України. Ізюмські свободівці чергують на антисепаратистських блокпостах. Лозівські – беруть участь у загонах самооборони міста та забезпеченні блокпоста. 4 квітня лозівські свободівці передали місцевій військовій частині портатинві рації та продукти харчування. У Барвінковому (прикордонний з Донеччиною район Харківщини) розташовані блокпості, організовані осередком Барвінківської "Свободи", міліцією та добровольцями.

На Одещині свободівці ведуть безкомпромісну боротьбу із проявами сепаратизму. У цій битві часто державний апарат працює на боці ворога. Так, 29 квітня Приморський районний суд Одеси засудив до 10 діб арешту Костянтина Васильця – керівника Одеської молодіжної громадської організації "Студентська Свобода". Націоналіста засудили за зірвану з одного із міських будинків окупаційну червону шмату. Одеські свободівці проявили себе як хоробрі бійці у народній антитерористичній операції 2 травня. Багатьох травмовано. Найбільш тяжко поранено Дмитра Кірова – з автоматичної зброї йому прострелили артерію на нозі.

Західноукраїнські організації, на базі яких сформовано сотні самооборони, готуються до бойових дій, проводять вишколи та профілактичні антисепаратистські заходи.

7 травня 2014 року Вінницька "Свобода" у зв'язку із загрозою появи на території області іноземних диверсійних груп провокаторів та екстремістів створила обласний оперативний штаб, який буде взаємодіяти з органами виконавчої влади, силовими структурами, політичними партіями та громадськими організаціями для виявлення та протидії проявам терористичної діяльності з метою унеможливлення порушення чинного законодавства та недопущення повалення конституційного ладу України.

Чи не найактивніше готуються до боротьби закарпатці. На тлі драматичних подій на сході України у цьому краї зберігається потенційне вогнище сепаратизму з боку так званого політичного русинства. Це штучно створене за кошти російської ФСБ явище покликане розпалювати ненависть до українців, що живуть на південь від Карпат, до решти української нації. Націоналісті Закарпаття постійно реагують на повідомлення про сепаратистські зібрання відірваних від світу амбітних підстаркуватих маргіналів, які давно втратили адекватність. Саме купка сепаратистів у час війни із терористами і сепаратизмом на сході країни може стати приводом для агресії на західних кордонах України.

Закарпатська обласна організація сформувала три сотні самооборони: Іршавську, Рахівську та Ужгородську, до якої входить сокільська чота. На базі штабу однієї із сотень самооборони проходять вишколи із застосуванням навчальних зразків зброї (АК-74, ПМ, ППШ), яку свободівці придбали спеціально для набуття навичок військової справи. Крім того, у березні-квітні 2014 року свободівські сотні самооборони на базі Закарпатського обласного військового комісаріату пройшли три вишколи, у травні – практичні військові навчання на Оріховському полігоні, де взяли участь у бойових стрільбах.

Закарпатська "Свобода" дбає також про військово-патріотичне виховання молоді: періодично організовує ідеологічні вишколи з питань військової справи та надання першої медичної допомоги. Свободівці області беруть участь у різних військово-патріотичних таборах, на базі археологічно-вишкільного табору "Верецький перевал" вчать шкільну молодь виживати в польових умовах.

Не пасе задніх у підготовці і Рівненська "Свобода" , яка спільно з військовими інструкторами провела навчання з тактичної та вогневої підготовки, з поводження із бронетехнікою в умовах ведення бойових дій, а також навчання із захоплення/звільнення будівель. Подібні вишколи проводять також свободівці на Житомирщині, Черкащині, Київщині.

Представники Житомирської обласної організації вступили до лав Нацгвардії та виконують завдання на Півдні та Донбасі.

Київська міська та обласні організації серед тих, які постійно і найбільш масово були задіяні в Революції гідності, також готуються до бойових дій.

Крім того, столичні свободівці здійснюють розвідувальні вилазки на схід і південь, ведуть моніторинг наявності сумнівних осіб у місті. Так, невідомі патріоти здійснили каральну акцію щодо одного з лідерів сепаратистів, атамана формування "Вєрноє казачєство" (яке курує ФСБ) Алєксєя Сєліванова. Націоналісті стали співорганізаторами автопробігу на підтримку патріотів на сході, однак "Беркут" під керівництвом Авакова зупинив більшу частину учасників акції та жорстоко побив їх. Київський свободівець Олександр Рудоманов близько 2 місяців працює над постачанням військовим частинам Збройних Сил України необхідного обладнання.

На Київщині у Білій Церкві 23 березня за участі активістів "Свободи" було затримано двоповерховий автобус із "тітушками", які мали їхати на сепаратистський мітинг до Херсона. Триває набір патріотів у громадське формування "Щит" для захисту міста від можливих окупантів, проявів сепаратизму та підтримки громадського порядку. Формуванням керує член Білоцерківської організації ВО "Свобода" Сергій Шкаровський.

... Коли ми не мали зброї – використовували феєрверки, петарди, рогатки (якщо хочеш битися – кмітливий мозок підкаже, що тобі допоможе у цьому правому ділі). Зрідка прикривалися дерев?яними щитами та маскувалися за димом від палаючих шин, але частіше за щит нам правило заступництво янголів – наших попередників – таких самих молодих і безстрашних січовиків, холодноярців та упівців. Тепер у наших і твоїх руках – доля України. Наша рука не здригнеться. Плекаймо українську силу в собі та навколо себе, гартуймо тіло й дух!

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ